Sivas

Şehidin adı aile sağlığı merkezinde yaşatılacak

15:48 05 Nisan 2016
Şehidin adı aile sağlığı merkezinde yaşatılacak

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Ömer Güney'in ismi, kentteki bir aile sağlığı merkezinde yaşatılacak.

Emek Aile Sağlık Merkezinin isminin Şehit Ömer Güney Aile Sağlığı Merkezi olarak değiştirilmesi için tören düzenlendi.

Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin milletin bekası ve vatan toprağının bölünmez bütünlüğü uğruna, fedakarlıkların en büyüğü olan canını feda ederek şanlı bir tarih ve destan yazdığını söyledi.

Türk milletinin tehditler karşısında hiçbir zaman yılmadığını vurgulayan Kalaylı, "Bu uğurda canını veren yiğitler olduğu müddetçe hiçbir zamanda yılmayacaktır. Büyük Türk milleti var olduğu günden beri bu tür iç ve dış tehditleri yaşamaktadır." dedi.

Türk milletinin şanlı bayrağını dalgalandırmak ve ezanını susturmamak için canını vermekten çekinmeyeceğini belirten Kalaylı, şunları dile getirdi:

"Bu millet ordusuyla, askeriyle, polisiyle iç içe birlik ve beraberlik içerisinde hainlere en büyük cevabı veriyor ve her zaman vermeye devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, bayrak inmeyecek ve ezan susmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına yönelik her türlü tehdide karşı sarsılmaz inancımız ebedi kaynak teşkil edecek. Bu ateş yüreğimizde daima yanacaktır. Elimizden geldiği kadarıyla şehitlerimizin isimlerini kamu kurumlarımızda yaşatmak istiyoruz."

Şehidin babası Sami Güney de oğlunun isminin aile sağlığı merkezine verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Şehit oğlunun vefatından önce arkadaşıyla mesajlaşmasında, "Bizim düğünümüz şehadet şerbetini içtiğimiz gündür" diye yazdığını anımsatan Güney, "Bu vatan, millet, din, Kuran ve bütün mukaddes değerler için onlar oralara gittiler. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun." diye konuştu.

Törene, şehit polis memuru Ömer Güney'in ailesi, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceylan, Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, bazı kurum amirleri, polis memurları ile vatandaşlar katıldı.

Özel harekat polisi Ömer Güney, görevli gittiği Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde 31 Ocak'ta düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu yaralanmış, kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesinde şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.