Sivas

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk:

22:56 05 Nisan 2016
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk:

Türki̇ye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmai̇l Koncuk, taşeron işçilerin kamuda istihdamına ilişkin, "Eğer 720 bin taşerona kadro değil de özel statü dediğiniz bu hastalıklı istihdam şekli uygulanırsa AKP'nin seçim beyannamesi havada kalacak ve yerine getirilmemiş olacaktır" dedi.

Koncuk, Kamu-Sen Si̇vas İl Temsi̇lciliğince bir restoranda düzenlenen istişare toplantısında, Türk milletinin bayrak uğruna gözünü kırpmadan şehit olduğunu söyledi.

Ülkenin zor zamanlardan geçtiğini belirten Koncuk, "İstiklal Marşı'nın her kelimesinin Türk milletine yeniden anlatılmasının zorunlu olduğu günleri yaşıyoruz." diye konuştu.

Koncuk, Türkiye Kamu-Sen'in mücadelesini "aydınlar mücadelesi" olarak gördüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

"Çevremize baktığımızda yanlışları düzeltmek adına risk alabilen, bedel ödemeyi göze alabilen insan sayısı maalesef her geçen gün azalıyor. Türkiye Kamu-Sen mücadelesi, elbette bir sendikal hak mücadelesidir. Ama Türkiye Kamu-Sen'in bir sivil toplum olma yönü de vardır ki sendikal mücadelesinden hiç de geride kalmaz. Bunun için bu aydınlar hareketini oluşturan 450 bin sendika mensubunu tanımlarken, 450 bin yüzde yüz milli ve yüzde yüz yerli diyoruz."

Tek sevdalarının inançları, değerleri, ülkenin milli birlik ve beraberliği olduğunu vurgulayan Koncuk, bunlardan asla ama asla vazgeçmeyeceklerini anlattı.

Koncuk, 720 bin taşeron işçinin kadroya alınmasına da değinerek, "Eğer 720 bin taşerona kadro değil de özel statü dediğiniz bu hastalıklı istihdam şekli uygulanırsa AKP'nin seçim beyannamesi havada kalacak ve yerine getirilmemiş olacaktır." ifadesini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.