Sivas

Turizm Haftası

13:46 15 Nisan 2016
Turizm Haftası

Sivas'ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turim Müdürlüğü tarafından açılış programı düzenlendi.

Sivas Şems-i Sivasi Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programda ilk olarak Sivas fotoğraflarından oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.

Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Alim Barut, Sivas'ın kültür ve tarih açısından zengin izler taşıdığını söyledi. Kentin yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle de dikkat çektiğine değinen Barut, "Özel değerlere sahip Sivas barındırdığı sayısız tarihsel ve kültürel zenginliğin yanısıra, coğrafyasıyla da turizm potansiyeline sahip bir ildir." dedi.

Turizm'in kentte daha çok geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Barut, "Turizm ilimizde kamu ve özel kuruluşların ortak hareket etmesiyle ivme kazanacak. Sivas turizmi için kentimizden olumlu izlenimlerle ayrılan turistler ise bu konuda en iyi aracılarımız. Turizm bilincinin geliştirilmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmekte." diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca da turizmin kent açısından önemine dikkati çekerek, "Sivas kaplıca turizminde birçok ilden daha şanslı. Asıl amacımız ise gurbette yaşayan Sivaslıları da buraya çekmek. Sıla turizmine de ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ise 2015 yılında yapıla turizm çalışmalarını anlattı. 2016 yılında yapılması planlanan çalışmalara da değinen Pürlü, şunları kaydetti:

"Yıldız Dağı, Kalkım Kaplıcaları ve Divriği ilçesinin turizme kazandırılması alt yapı çalışmalarına ödenek temin etmek için çalışıyoruz. Sivas Kültür ve Turizm Şurası yapmayı düşünüyoruz. Tarihi binaların turizme kazandırılması projesi fikir aşamasında. İlimizin canlı turizm envanterinin çıkarılmasına dair çalışmalarımız sürüyor."

Konuşmaların ardından yüksek şehir plancısı Turan Barlas, "Türkiye'de Turizm Planlamaları ve Karşılaşılan Sorunlar" konulu konferans verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.