Sivas

Sivas merkezli FETÖ/PDY operasyonu

00:42 16 Nisan 2016
Sivas merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Sivas merkezli 11 ilde, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 8'i, emniyetteki ifadelerinin ardından salıverildi.

Alınan bilgiye göre, Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince "FETÖ/PDY terör örgütüne eleman kazandırmak, resmi evrakta sahtecilik ve kamu kurumlarını nitelikli dolandırarak örgüte destek sağlamak" iddiaları üzerine Sivas merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 8'i, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler M.E, E.T, M.T, T.C, M.Y, N.S, M.F.Ş, H.N, A.D, H.Y, C.E, H.S, E.G, G.U, A.E, F.Ç. ve İ.A. ise yeniden emniyete götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

FETÖ/PDY'ye yönelik Sivas merkezli Ankara, Gaziantep, Samsun, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Trabzon, Amasya, Tunceli ve İzmir'de dün sabah düzenlenen operasyonda, kamu kurumu görevlileri ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.