Sivas

Hafik Gölü turizme kazandırılacak

17:06 21 Nisan 2016
Hafik Gölü turizme kazandırılacak

Hafik ilçesinde bulunan Hafik Gölü'nün, turizme kazandırılması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hafik Gölü kenarına restoran yapılması amacıyla Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ile Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı arasında protokol imzalandı.

Projenin tüm göl çevresi düşünülerek hazırlandığını belirten Ayhan, İl Özel İdaresi, Hafik Kaymakamlığı ve Hafik Belediye Başkanlığı ile Hafik Gölü Çevre Düzenleme Projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını aktardı.

Bu kapsamda protokol imzaladıklarını ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:

"Altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak Hafik Gölü’ne nazır nitelikli bir mekan yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hafik Gölü Çevre Düzenleme Projesi tamamlandığı zaman ülkemize örnek bir mekan olacak. Çalışmalarımızı etaplara bölerek, yapımını tamamlayacağız. Göl kenarında yer alan ve şahıslara ait arazilerin kamulaştırılması için gerekli imar alanları ile ilgili resmi izin alma çalışmaları da devam ediyor. Gölün çevre düzenleme faaliyetleri 3 yıl sürecek. Proje sona erdiğinde, Sivas bir değeri daha kazanacak. Aynı zamanda Hafik Gölü’nü turizme kazandıracağız. Projenin hayata geçmesinde, kamuoyunu bilgilendiren teknik ve idari bilgileri bizimle paylaşan Hafik Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum."

Projenin hayata geçirilmesi için ilk adımın atıldığını belirten Kaymakam Özadalı ise Hafik Gölünün Sivas’a yakın bir yer olduğunu ifade etti.

Projeyi ilk planladıklarında küçük bir alanda düzenleme yapmayı hedeflediklerini aktaran Özadalı, "Sivas İl Özel İdaresinin projeye dahil olması ile Hafik Gölü'nde Türkiye’nin en güzel göl düzenleme çalışması yapılacak. Çevre düzenleme çalışmamızın ilk adımı olarak vatandaşlarımıza hizmet verecek otantik bir restoran yapacağız. Bütün Sivaslıları Hafik Gölü’nün kenarında yapacağımız restoranda yemek yemeye, çay içmeye ve suyunun dinlendirici güzelliğine davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hafik Gölü çevre düzenleme projesi içerisinde futbol, basketbol, golf sahaları, aletli spor alanları, yeşil alan, piknik alanları, iskele, kuş gözlem kuleleri, bisiklet ve yürüyüş yolları, göl üzerinde çay bahçesi, restoran ve kamp alanları yapılması planlanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.