Sivas

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

13:10 25 Nisan 2016
Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı kapsamında Sivas ve Yozgat'ta "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" düzenlendi.

Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce düzenlenen yürüyüş öncesinde Sivas Valisi Alim Barut, bazı protokol üyeleri ve vatandaşlar, Ulu Cami'de sabah namazı kıldı. Namazın ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve cami cemaatine yarma çorbası ikram edildi.

Barut ve beraberindekiler daha sonra Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan şehitliğe yürüdü. Garnizon Şehitliği'nde devam eden programda Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehitler için dua edildi, kabir ziyaretleri gerçekleştirildi.

Programa Vali Yardımcıları Ömer Kalaylı ve Salih Ayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Aslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

- Yozgat

Yozgat'ta da tarihi Çapanoğlu Büyük Cami'de "Çanakkale ve 57. Alay" konulu vaaz verildi ve sabah namazı kılındı. Buğday çorbası ikramının ardından çok sayıda vatandaş şehitliğe yürüdü. Şehitlikte Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin kişisel ve sosyal gelişimi ile tarih bilincine katkıda bulunmak amacıyla her yıl 24-25 Nisan'da Çanakkale Savaşı'nda kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı başta olmak üzere Çanakkale şehitlerini anmak için yürüyüş düzenlendiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.