Sivas

Ayhan, parke taşı üretim tesislerini inceledi

13:22 27 Nisan 2016
Ayhan, parke taşı üretim tesislerini inceledi

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, kilitli parke taşı üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Ayhan, Ankara yolu üzerinde bulunan Sivas İl Özel İdaresine ait kilitli parke taşı üretim tesislerini gezerek, çalışmaları yerinde inceledi.

Ayhan, 2016 yılı iş sezonunun mevsim şartları ölçüsünde başladığını belirterek, "Biz de bugün kilitli parke taş üretim tesisinde çalışan arkadaşları ziyaret ettik. Yaklaşık 20 bin metrekare alana sahip tesisimizde üretim de başlamış durumdadır." değerlendirmesinde bulundu.

Köy içi düzenlemelerinin son 3 yılda yoğun bir şekilde devam ettiğini hatırlatan Ayhan, açıklamasında, "Şuana kadar 381 köyümüzün parkesini bitirdik. İlaveler, takviyeler sürekli devam edecek. Bir yılda ortalama 100 köyümüze kilitli parke taşını yapabilecek kapasiteye sahibiz. Bu tesisimiz ilk kurulduğunda yaklaşık 30 bin metrekare üretirken, 4 yıl sonra 200 bin metrekareyi geçmesi ciddi bir başarıyı göstermektedir. Ancak bu yeterli değil. Geçtiğimiz yıl ihale yöntemi ile KÖYDES projelerimizle beraber 750 bin metrekare parke taşı uygulaması gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Ayhan, yılda 1 milyon metrekare kilitli parke taşı üretmeyi hedeflediklerini bildirerek, İl Özel İdaresi İşletme İştirakler Müdürlüğü bünyesinde çalışan tesisleri komple şehir dışına taşıma çalışmalarının olduğunu kaydetti.

Sivas Belediyesi ile imar çalışmalarının devam ettiğini belirten Ayhan, "Şehir dışına taşıdığımız takdirde çok modern tesisler kuracağız ve çok kapsamlı fırınlanmış parke taşı yapacağız. Asfalt plenti, parke tesisi ve işletme iştiraki hepsini bir merkezde toplayarak yönetim bütünlüğünü sağlayacağız. Sevkıyat noktasında da işlerimiz daha kolay olacak." ifadesine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.