Sivas

TBMM Başkanı Kahraman'ın laiklikle ilgili sözleri

16:42 30 Nisan 2016
TBMM Başkanı Kahraman'ın laiklikle ilgili sözleri

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerine ilişkin, "Laiklik ilkesinin yok edilmesine ya da laiklik ilkesinin sulandırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Karasu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerini eleştirdi. Kahraman'ın, laiklik ilkesinin anayasadan çıkartılması gerektiği yönündeki ifadesinin yalnızca kendi görüşleri olmadığını savunan Karasu, "AK Parti'nin demokrasiye, eşitliğe ve bir arada yaşama kültürüne nasıl baktığının göstergesidir. Bu sözlerle amaçlanan hedef, bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerine müdahale, yaşama biçimlerine baskı girişimidir." diye konuştu.

Laiklik ilkesinin yalnızca din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, bu yolla din ve vicdan özgürlüğünün sağlanmasının olmadığını belirten Karasu, şunları kaydetti:

"Anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddesi olan laiklik ilkesini kaldırmaya yönelik her teşebbüs, milli egemenliği kaldırmaya ve anayasayı zorla ilga etmeye yönelik bir suç girişimidir. Laiklik Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlıkla mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir. Laikliği dinsizlikle karıştırmak isteyenler, ilerleme ve canlılığının düşmanları ile gözlerinden perde kalkmamış fanatiklerden başka kimse olamaz. CHP kurucu değerlerimizi, milli egemenliğin, demokrasinin, toplumsal barışın, insan eşitliğinin ve Türkiye'nin temeli olan laiklik ilkesini koruma iradesine sahiptir. Laiklik ilkesinin yok edilmesine ya da laiklik ilkesinin sulandırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.