Sivas

TÜDEMSAŞ, üniversiteli kaynakçı yetiştirecek

16:53 13 Haziran 2016
TÜDEMSAŞ, üniversiteli kaynakçı yetiştirecek

Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ) ile Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) arasında, TÜDEMSAŞ bünyesindeki kaynak eğitim merkezi ile kalite kontrol laboratuvarlarında üniversite öğrencilerine kaynak eğitimi verilmesi için protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, protokolle üniversite, şehir ve sanayi işbirliğinin güzel bir örneğinin sergilendiğini söyledi.

Protokol kapsamında mühendislik ve teknoloji fakültelerinin çeşitli bölümlerindeki öğrencilerin TÜDEMSAŞ'ın mevcut laboratuvarlarında staj yapacağını ve deneyim kazanacağını aktaran Kocacık, "Öğrencilerimizin daha donanımlı, bilgili ve birikimli olarak mezun olmaları söz konusu olacak. Mezun olduklarında da iş bulma konusunda daha rahat edecekler. Bu da Türkiye'nin 2023 vizyonuna ulaşması için bir katkı sağlayacak. İşbirliğimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Koçarslan ise üniversitede okuyan mühendislik fakültesi öğrencilerinin teorikte gördükleri kaynak derslerini, pratikte de alacaklarını ifade ederek, "Sağolsun, Rektörümüz ekibiyle böyle bir teklifle gelince biz çok mutlu olduk. TÜDEMSAŞ, üniversitenin arka bahçesi gibi olacak. Burada okuyan arkadaşlarımız hayata atıldığı zaman pratik birçok şeyi öğrenerek daha başarılı olacak." diye konuştu.

Protokolle CÜ Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri bünyesindeki makine mühendisliği, imalat mühendisliği, metalürji ve malzeme mühendisliği bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, TÜDEMSAŞ bünyesindeki kaynak eğitim merkezi ile kalite kontrol laboratuvarlarında da pratik eğitim alma imkanı bulacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.