Sivas

Sivas'ta TKDK yatırım çalışmaları devam ediyor

13:28 14 Haziran 2016
Sivas'ta TKDK yatırım çalışmaları devam ediyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörlüğü tarafından, IPARD-I Programı kapsamında sözleşme imzalanan projelerin yatırımı devam ediyor.

Sivas İl Koordinatörü Muhammed Ali Genç, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 ve 2016 yıllarında sözleşme imzalanan 50 projenin inşaat yapım süreçleri ve makine ekipman alımlarının devam ettiğini belirtti.

Sivas İl Koordinatörlüğü tarafından 14. ve 15. çağrı döneminde imzalanan hayvansal üretimle ilgili projelerin toplam yatırım tutarının 135 milyon lira olduğunu aktaran Genç, şunları kaydetti:

"Elli işletmenin inşaat aşaması devam etmektedir. 2016 yılı sonu itibariyle yatırımları tamamlanacak olan söz konusu işletmelerle birlikte ilimizde toplam 20 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip Avrupa Birliği standartlarında işletme büyüklüğüne ulaşılması hedeflenmektedir. TKDK Sivas İl Koordinatörlüğünün vermiş olduğu desteklerle kurulumu devam eden bu 50 işletmenin yatırımı tamamlandığında kırsalda daha kaliteli, daha modern, hayvan refahını sağlayan sürdürülebilir tesisler hayata geçmiş olacaktır. Destek verilen projeler hakkında bilgi almak ve proje başvurusu yapmak isteyenler, Mevlana Mahallesi Yahya Yerlikaya Sokak No: 17/ Sivas adresinde yer alan İl Koordinatörlüğü yardım masamızdan ve 0346- 222-04-21 numaralı telefondan bize ulaşabilirler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.