Sivas

Sivas "Kitap Günleri"ne hazırlanıyor

14:21 14 Haziran 2016
Sivas "Kitap Günleri"ne hazırlanıyor

Sivas'ta "5. Kitap Günleri" hazırlıkları sürüyor.

Sivas İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıkamaya göre, kentte düzenlenen ve geleneksel hale gelen kitap günleri, bu yıl da tarihi kent meydanında açılacak.

"4 Eylül Kültür ve Sanat Şenlikleri" programı içerisinde yer alacak ve 29 Ağustos-04 Eylül'de düzenlenecek kitap günleri, Sivas Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi bünyesinde gerçekleştirilecek.

Çalışmalar kapsamında kitap, yazı ve fikirleriyle ülkemize önemli katkıları bulunan yazar, şair ve akademisyenler davet edilerek, bunlara yönelik imza ve söyleşiler düzenlenecek. Kitap günleri bul yılın Kadı Burhaneddin yılı seçilmesi dolayısıyla Kadı Burhaneddin anısına düzenlenecek.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen kitap günlerinin beşincisini düzenlemek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Kitap günlerinin düzenlenmesi için yaklaşık 3 aylık bir hazırlık çalışması yürütüyoruz. Kitap günleri şehrimizin kültürel ve sosyal hayatına ciddi katkılar sunacak. Kitap günlerinin her yıl daha iyi noktaya gelmesi için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Sivas Kitap Günleri, hem tarihi mekanı hem de içeriğindeki sosyal donatılarla ülkemizde düzenlenen birçok kitap fuarını gölgede bırakacak bir organizasyondur." ifadelerini kullandı.

Kitap günlerine hangi yazarların davet edilmesiyle ilgili anket yaptıkalrına dikkati çeken Ayhan, şunları kaydetti:

"Slogan belirlemek için halkımızın düşüncelerini alıyoruz. Kitap günleri sloganı için şu ana kadar orijinal düşünceler ve fikirler ortaya çıktı. 2016 yılında düzenlenecek 5. Sivas Kitap Günleri geçen yıllara göre daha profesyonel, daha katılımcı ve geniş yelpazeli bir etkinlik olacak. Beş yıldır kitap günlerini düzenleyen profesyonel bir ekibimiz var. Deneyimi ve tecrübeleri ile 5. Kitap Günlerini de en iyi şekilde gerçekleştireceklerdir. Kitap günlerinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.