Sivas

Velilere karne uyarısı

16:42 15 Haziran 2016
Velilere karne uyarısı

Sivas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, 2015-2016 eğitim öğretim yılının cuma günü sona ereceğini belirterek, velilere karne uyarısında bulundu.

Altınsoy, yaptığı yazılı açıklamada, cuma günü Sivas'ta 130 bin öğrencinin karne alacağını ifade etti.

Öğrencilerden bu eğitim-öğretim yılının sonunda kendilerini muhasebe etme ve yeni bir başlangıç yapma şansını yakalamalarını isteyen Altınsoy, "Bu sayede önümüzdeki eğitim-öğretim yılına daha dinamik başlayacak ve gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız." değerlendirmesinde bulundu.

Notlar ne olursa olsun tüm öğrencilerin değerli olduğunu vurgulayan Altınsoy, velilere de uyarılarda bulunarak, şunları kaydetti:

"Değerli veliler, şunu da unutmayınız ki çocuklarınızın karneleri aynı zamanda anne-babalar olarak bizlerin de karneleridir. Bu karneler bizlerin onlarla ne ölçüde ilgilendiğimiz, ne ölçüde onlara destek olduğumuz hakkında bizlere de birer ayna niteliğindedir. Bunun farkında olarak düşük notlardan dolayı çocuklarınızın özgüvenini zedeleyecek tutumlardan özenle kaçınınız. Karnede kötü notlar olabilir. Bizler eğer çocuklarımızla bu notları birlikte değerlendiriyor ve problemlerin giderilmesi anlamında birlikte çalışmalar yapıyorsak o zaman verdiğimiz karneler gerçek amacına ulaşmış demektir."

Uzun bir tatil dönemine girileceğini aktaran Altınsoy, öğrencilere zayıf oldukları konularda kendilerini takviye etmeleri tavsiyesinde bulundu. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının yaz boyunca devam edeceğini belirten Altınsoy, öğrencilerin bu kurslarda eksikliklerini tamamlayabileceğini ifade etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.