Sivas

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

12:05 29 Haziran 2016
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

TOBB Vergi Komisyonu ve Sivas Ticaret Borsası (STB) Yöetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınayarak, "Şer güçler amaçlarına ulaşamayacaklar." ifadesinde bulundu.

Hastaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, barış, huzur ve kardeşlik ayı olarak idrak edilen ramazanı kana bulayan hain terör saldırısını gerçekleştirenleri kınadıklarını, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilediklerini belirtti.

Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde, tek yürek halinde terörü bitireceğine inancının tam olduğunu vurgulayan Hastaoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sistematik saldırılar hepimizi derinden yaralamış ve üzmüştür. İnsanlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi ve de bütün yurttaşlarımızı hiçbir şekilde ayrım gözetmeksizin hedef seçen terör örgütlerinin, ülkemizin var olan birliğine ve toprak bütünlüğüne karşı yürüttükleri bu hain saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Terörle mücadele konusunda Türk milletinin birlik olması gerekmektedir. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, kişilerin birlik ve beraberlik içinde teröre karşı dik bir duruş sergilemesi gerekmektedir."

Bu tür kirli emel ve oyunların milleti birbirinden hiçbir zaman ayırmayacağını aksine birbirine daha da kenetleneceğini vurgulayan Hastaoğlu, şunları kaydetti:

"Terörün dini, milleti ırkı ve vatanı yoktur. Bu mücadele milletimizin, tüm siyasi partilerin, sivil toplum örgütleriyle birlikte devlet kurumlarımızın el birliği ile teröre, terör gruplarına ve terör destekçilerine karşı yürütmesi gereken bir mücadeledir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.