Sivas

Sivas olaylarının 23. yılı

16:27 30 Haziran 2016
Sivas olaylarının 23. yılı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Hidayet Yıldırım, "2 Temmuz'da Madımak'ta olacağız. 'İnsanım' diyen herkesi gücümüze güç katmaya çağırıyoruz." dedi.

Yıldırım, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olayların 23. yılı dolayısıyla Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesinde yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

Madımak'ı unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Yıldırım, barış, demokrasi ve laiklik için yine alanlarda olacaklarını söyledi.

Yıldırım, yazar, şair, ozan, semah dönen gençler, aydın ve otel çalışanlarını anmak, demokrasi, eşit yurttaşlık ve yaşama hakkı için 2 Temmuz'da Madımak'ta olacaklarını ifade ederek, "Madımak'ta olmak, ülkemizde süren çatışma ortamının son bulması, ayrımsız tüm anaların ağlamaması, Kürt sorunun demokratik ve barışçıl bir yolla çözülmesi, seçimle gelenin seçimle gitmesi ve halkın iradesine saygı, inançlara özgürlük, ülkemizde ve dünyada barış içindir." diye konuştu.

Madımak'ta hayatını kaybeden canların unutturulmaması, sorumlulardan hesap sorulması için Madımak'ta olacaklarını kaydeden Yıldırım, "Tüm halkların ve inançların eşit yurttaşlık temelinde, barış ve özgürlük içinde yaşaması için alanlardayız. 2 Temmuz'da Madımak'ta olacağız. 'İnsanım' diyen herkesi gücümüze güç katmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Anma programı hakkında bilgi veren Yıldırım, yürüyüşün 2 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00'da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği önünde başlayıp, Mevlana Caddesi üzerinden eski Madımak Otelinin önüne kadar devam edeceğini belirtti.

Yıldırım, anma programındaki konuşmaların ardından aynı güzergahtan dernek önüne gelineceğini ve programın burada son bulacağını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.