Sivas

Yeşilay Haftası

17:12 01 Mart 2017
Yeşilay Haftası

Yeşilay Sivas Şube Başkanı Bülent Akın, 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla Vali Davut Gül'ü ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Akın Vali Gül'e derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gül, ziyarette yaptığı konuşmada kendisinin de küçük yaştan beri Yeşilay gönüllüsü olduğunu belirterek, "Çocuk nasıl alışırsa öyle gidiyor. O bakımdan anne ve babaların çocuğuna 'sigara içme, şunu kullanma, şunu yapma' demesinden ziyade kendisinin çocuğa örnek olması lazım. Bu bilincin de toplumun genelinde yaygınlaşması lazım. Toplumun tamamı bu bilinçte olursa çocuklarda büyüklerini örnek almış olurlar." ifadelerini kullandı.

Yeşilay'ın zararlı alışkanlıkların önüne geçilmesinde önemli çalışmalar ortaya koyduğunu da vurgulayan Gül, "Hem yerelde hem de genelde Yeşilay ciddi anlamda farkındalık oluşturuyor. Çok güzel çalışmalar yapıyor. İlimizde de yapılacak olan çalışmalarınıza katkı vermek isteriz." açıklamasında bulundu.

Akın da Yeşilay'ın 87. yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, "Bir asırdır bağımlılıkla mücadele konusunda hizmet veriyoruz. Son 10 yıldır büyük bir ivme kazandık. 81 ilimizde ve yurt dışında şubelerimiz var. Yeşilay'ı Dünya'ya tanıtıyoruz. İnşallah başarılı olacağız." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.