Sivas

Sivas'ta çalışma hayatında milli seferberliğe destek çağrısı

10:46 04 Mart 2017
Sivas'ta çalışma hayatında milli seferberliğe destek çağrısı

Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programına destek olunması çağrısı yaptı.

Borsadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Ticaret Borsasının Mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı İhsan Aksoy ve meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Gündem maddelerinin meclis üyeleri tarafından kabul edildiği toplantıda, Hastaoğlu, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı hakkında meclis üyelerine bilgilendirme yaptı.

İşsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak başlatılan program ile nitelikli iş gücü piyasasının oluşturulması, işverenlerin rekabet güçlerinin artırılması, üretimin ve ihracatın istihdamla desteklenmesi ve iş gücü maliyetlerinin azaltılması amacıyla çok ciddi adımlar atıldığını belirten Hastaoğlu, "Ülkemizin milli birlik ve beraberlik ruhu ile kenetlenerek neleri başarabileceğinin en somut örneğini 15 Temmuz girişiminde göstermiş olduğu, bu hain girişim sonrasında dost ve düşmanlarımızın gerçek yüzünün görünür hale geldiği, ülkemizin her anlamda gelişmesi ve kalkınması amacıyla devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiştir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 8 Şubattaki Ekonomi Şurasında, Sivas olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 10 bin yeni istihdam sözü verildiğini anımsatan Hastaoğlu, şunları kaydetti:

"Sivaslı Yiğidolar her zaman verdikleri sözü yerine getirmişlerdir. İlimizdeki işsizlik oranlarının düşürülmesi için 'Türkiye'nin geleceğine sen de en az 1 istihdam sağla' çağrısına durumu uygun olan üyelerimizin destek olmasını talep ediyorum. 31 Aralık 2017 tarihine kadar sürecek 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında, istihdam sağlayacağınız personelin sadece maaşını ödeyerek 773 lira sigorta primleri ve vergide devlet desteği alabileceksiniz. Üyelerimizin çağrıya destek hususunda maksimum hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.