Sivas

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

18:07 07 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hastaoğlu, mesajında, 8 Mart’ın tüm dünyada, kadınların, daha huzurlu yaşamaları için isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını belirtti.

Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru ve toplumun temel taşı olan Türk kadınının daima özverinin, sevginin kaynağı olduğunu aktaran Hastaoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk, 'Dünyada hiçbir ulusun kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, ulusumu kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim diyemez.' sözleri ile çağdaş değerlerin en önemli simgesi olan kadınlara verdiği değeri en güzel şekilde ifade etmektedir. Türk kadınlarının Milli Mücadele’ye büyük kararlılıkla katılışını gösteren en önemli olay ise, merkezi Sivas’ta olmak üzere Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti'nin kuruluşudur."

Kadınlara toplumda eşit hakların sağlanamadığına işaret eden Hastaoğlu, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların daha adil, daha hakkaniyete uygun ve daha insani koşullarda yaşamaları, toplumdaki tüm süreçlere katılmaları ve katkıda bulunmaları için kadınların sorunlarının ve çözüm yollarının tartışılması için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." " ifadesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.