Sivas

İş kazası hayatını "kabus"a çevirdi

11:03 19 Mart 2017
İş kazası hayatını "kabus"a çevirdi

MERVE TOPUZ- Sivas'ta bekçilik yaptığı inşaattan düşen, bacaklarında damar tıkanıklığı ve kas erimesi oluştuktan sonra yatağa bağımlı hale gelen İbrahim Şahin, sağlığına kavuşacağı günü iple çekiyor.

Emek Mahallesinde yaşayan İbrahim (62) ve Hicran Şahin (38) çiftinin yaşamı, Şahin'in bekçilik yaptığı inşatta 3,5 metre yükseklikten düşmesiyle adeta "kabusa" döndü.

Kazadan sonra sol ayağında ve omurgasında kırık oluşan Şahin, geçirdiği ameliyatın ardından ayak parmaklarında morarma sorunuyla karşı karşıya kaldı.

Bacağındaki kırığın tutmadığı belirlenen ve ikinci bir ameliyat geçirerek ayağına 14 platin takılan Şahin, her iki bacağında damar tıkanıklığı ve kas erimesi başlaması nedeniyle ameliyat olamıyor. Şahin, bu zor süreçte bir daha ayağa kalkamama korkusu yaşıyor.

Sağlığına kavuşacağı günün hayalini kuran Şahin, kendisine uzanacak şifa elini bekliyor.

18 yıllık kocasının yatağa bağımlı hale gelmesi nedeniyle işinden ücretsiz izin almak zorunda kalan Hicran Şahin ise eşinin bakımını aksatmadan yapıyor.

Bu süre zarfında maddi sorunlar da yaşamaya başlayan çift, 3 aydır kira ve faturalarını ödeyemiyor. Babasının durumuna üzüldüğü ve psikolojisi bozulduğu için kızlarını bir yakınlarının yanına göndermek zorunda kalan çift, gözyaşları içerisinde mutlu günlerine geri dönmenin hayalini kuruyor.

Kazadan önce hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan Hicran Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin 6,5 ay önce kaza geçirdiğini, omurgasının ve sol ayağının kırıldığını söyledi. Şahin, şunları anlattı:

"Eşimin sol ayağı kırık, sağ tarafında da belden aşağı damarlar tıkanık. Kemik erimesi için de tedavi başlatılamadı çünkü damar tıkanıklığı var. Eşim normalde sağlam ayağının üzerine yürüteç yardımıyla basabiliyordu ve yürümesi gerekirken şu anda yürüyemez durumda. Ben omurga kırığından korkuyordum, ayağı önemli değil diyordum ama bir ayak kırığı bizi bu süreçlere getirdi hatta biz bir ayağı düşünürken şu anda iki bacağın da damarları belden aşağı tıkandı. Eşimle çocuğumla çok mutlu yaşıyorduk, bir tas çorba bile yetiyordu. Babası böyle olunca kızımın da psikolojisi bozuldu, çocuğum şu anda başka bir yerde kalıyor. Gelmek istiyor ama babasını bu durumda görmesini istemiyorum. Şu anda da hiçbir gelirimiz yok. Kiramı 3 aydır ödeyemiyorum, faturaları ödeyemiyorum. Hepsini geçtim eşimi doktora götürmek için bile paramız yok. Eşime süt, yoğurt, yumurta alacak param yok. Ben eski günlerimi çok istiyorum. Maddiyatı da geçtim eşimin ayağa kalkıp yürümesini çok istiyorum."

- "Gözümü açtığımda eşime bir şey oldu mu korkusuyla yaklaşıyorum"

Her sabah eşine bir şey olacağı korkusuyla uyandığını anlatan Şahin, "Eşim zaten sabaha kadar uyumuyor. Her sabah gözümü açtığımda eşime bir şey oldu mu diye korkuyla yaklaşıyorum. Çünkü ayağı akşamları kan topluyor, morarıyor. O korkuyla uyanıyorum." ifadesini kullandı.

İbrahim Şahin ise eski günlerine dönmenin hayaliyle yaşadığını dile getirerek, "Kızım bu halime dayanamıyor diye başka yere gönderdik. Ben 6,5 ay önceki halimi dünyaya değişmem. Yeniden eşimin yanında durmak istiyorum. Bu acılara çok dayanamıyorum ama isyan da etmiyorum. Eşimden Allah razı olsun ama o da yoruldu artık. Tedavi olmak istiyorum. Tek isteğim yeniden ayağa kalkıp ailemin başında olmak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.