Sivas

"Yedi Güzel Adam"dan Özdenören'in eseri sahneye taşınıyor

11:39 01 Nisan 2017
"Yedi Güzel Adam"dan Özdenören'in eseri sahneye taşınıyor

MERVE TOPUZ - Türk edebiyatında önemli yeri bulunan "Yedi Güzel Adam"dan Rasim Özdenören'in "Çözülme" adlı öyküsü, Sivas Sahne Sanatları Derneği bünyesinde kurulan Oyunbozan Atölye oyuncuları tarafından sahneye taşınacak.

Rasim Özdenören'in, 1970'li yıllarda kumar nedeniyle zor günler geçiren Kahramanmaraşlı bir aileyi konu alan "Çözülme" adlı öyküsünden uyarlanan oyunun provaları, 15 kişilik ekiple Numune Hastanesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonlarında yapılıyor.

Eğitimci-yazar Yaşar Elmas'ın senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı oyun, Oyunbozan Atölye oyuncuları tarafından tiyatro sahnesine taşınacak. Oyun, yarın saat 19.30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oyunbozan Atölye olarak 5 sezondur oyun sahnelediklerini söyledi.

Atölyenin varlık sebebinin, ülkenin insanlarının hikayesini anlatmak olduğunu belirten Elmas, "Yerli ve edebi duruş için sahnedeyiz." dedi.

- "25 yıllık hayalimdi"

Birçok yerli oyunu sahneye koyduklarını anlatan Elmas, "Son olarak Rasim Özdenören'den 'Çözülme' adlı öyküyü sahneye taşıyacağız. Bu 25 yıllık hayalimdi. 25 yıl önce bu hikaye TRT ekranlarında siyah-beyaz bir film olarak gösterilmişti. Çok etkilenmiştim. Bir gün hikayesini yapıp sahneye taşırım gibi bir hayalim vardı. Hayalimi kovaladım ve Oyunbozan Atölye'de bunu gerçekleştirdim." diye konuştu.

Elmas, "Bu ülkenin harcına ve hikayenlerine inanan, bu ülkenin dünya için önemli olduğunu yazılarıyla, şiirleriyle vurgulayan 'Yedi Güzel Adam'dan biri Özdenören. Hikayelerini önemsiyoruz, Yedi Güzel Adam'ı önemsiyoruz. İlk kez Türk tiyatrosunda Rasim Özdenören hikayesi sahneye taşınacak. Bu anlamda da özel bir proje olduğunu düşünüyorum. İnşallah Devlet Tiyatroları ve şehir tiyatrolarına ilham olur." ifadelerini kullandı.

- "Ruhumuz amatör ama işimiz profesyonel"

Oyunda Kahramanmaraşlı bir ailenin kumar yüzünden çözülen değerlerinin anlatıldığına değinen Elmas, şunları kaydetti:

"Aslında çözülen Maraşlı bir aileden ziyade, bir Türk ailesinin geçirmiş olduğu evrimleri, süreçleri. Güzel bir oyun olacak. Yaklaşık 5 aydır provaları devam eden bir oyun. Dekorları, kostümlerin tamamını kendi imkanlarımızla hallettik ve halletmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız gönüllü ve özverili arkadaşlar. Bir çoğu yeni sahne alacak arkadaşlarımız. Ruhumuz amatör ama işimiz profesyonel. İnşallah yarın güzel bir şekilde neticelendireceğiz."

Elmas, oyuna talep olması halinde, diğer il ve ilçelere turne düzenleyebileceklerini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.