Sivas

Suşehri'nde Arama ve Kurtarma Derneği kuruldu

10:41 03 Nisan 2017
Suşehri'nde Arama ve Kurtarma Derneği kuruldu

Divan Başkanlığının oluşturulmasının ardından yapılan açık oylamada Dernek Başkanlığına Suşehri Belediyesi İtfaiye Amiri Yalçın Kırılmaz seçildi.

Suşehri ilçesinde, Belediye Başkanlığı öncülüğünde Arama ve Kurtarma Derneği (SUKUT) kuruldu.

Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Derneğin ilk genel kurulu saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Derneğin, çalışmaları hakkında bilgi veren Kırılmaz, "Özellikle Kelkit Vadisi'nde bulunan ilçelerin illere olan uzaklığı nedeniyle bölgede arama kurtarma derneğine ihtiyaç vardı. Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel'in direktifleri doğrultusunda derneğimizi kurmuş bulunuyoruz. Amacımız yalnız Suşehri değil, Kelkit Vadisi'ne ve tüm insanlığa hizmet etmektir. SUKUT adı altında gönüllü üyelerimizden oluşacak derneğimiz, arkadaşlarımıza vereceğimiz eğitimler sayesinde devamlı hazır kıta olarak beklemede olacak." diye konuştu.

Dernek üyeleri içinde 3 dalgıç ve bir profesyonel dağcı olduğunu kaydeden Kırılmaz, ilçede açılacak dalgıç kursu ve dağcılık kursuyla bu sayıyı arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

Derneğin malzeme ve donanıma ihtiyacı olduğunu da dile getiren Kırılmaz, bu konuda tüm iş adamlarının derneğe destek vermelerini istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.