Sivas

Sivas'tan kısa kısa

15:24 05 Haziran 2017
Sivas'tan kısa kısa

Sivas Belediyesinin 65 mahallede yenileme, altyapı ve üst yapı çalışmalarının sürdürdüğü bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Sami Aydın, Gültepe Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında Başkan Yardımcısı Hasan Karaman’dan bilgi aldı. Son yıllarda bu bölgeye yapılan kamu yatırımları ve özel yatırımlarla mahallenin çehresinin değiştiğini belirten Aydın, "Bölgemiz adeta bir köy statüsündeyken kıymetli ve değerli bir bölgeye dönüştü. Bizim arzumuz şehrimizin her bölgesinin değerlenmesi. Burada geçen yıl ana yol güzergahlarında yağmur hatları yol çalışmaları ve su borularının değişimini tamamlamıştık. Bu yıl ise mahallenin tamamı üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yüzde 60'ını tamamladığımız mahallemizin bayrama kadar tamamını bitirmiş olacağız.” ifadesini kullandı.

Mahalle bazlı çalışma yapıldığını vurgulayan Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Özellikle asfalt yol ve altyapı kısmında verimli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ancak mahallelerimizin yapılaşmaları tamamlanmadığı için bu güzel çalışmalar maalesef yeni yapılan inşaat aşamasında su bağlantısı doğalgaz bağlantısı gibi altyapı bağlantılarıyla kısmen de olsa bozuluyor. Şu an itibarıyla yol, kaldırım anlamında bir eksiği kalmayacak, bayrama kadarda tamamlanmış olacak. Ben bize sağladıkları kolaylıktan dolayı gerek mahalle sakinlerimize gerek muhtarımıza ve yoğun emeklerini esirgemeyen diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Gültepe Mahallesi Muhtarı Ahmet Turan Dağaşan ise çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

- CÜ'de uğraşı bahçeleri hizmete sunuldu

Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) kısa bir süre önce yapımına başlanan uğraşı bahçelerinin üniversite personelinin hizmetine sunulduğu bildirildi.

CÜ'den yapılan açıklamaya göre, rektörlük tarafından üniversite personelinin boş zamanlarını daha iyi geçirmelerini sağlamak amacıyla yeniden düzenlenen uğraşı bahçelerinin dağıtımı tamamlandı. Akademik, idari ve yardımcı hizmetli personelin çalışarak yapımını tamamladıkları bahçelerin açılışını CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve beraberindekiler dualar eşliğinde gerçekleştirdi.

Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, 80 bahçe yaptıklarını belirtti. Bahçelere talebin çok fazla olduğunu ve sayıyı artırmayı amaçladıklarını aktaran Yıldız, "Bahçelerimiz hem akademik hem de idari personele verildi. Talepler doğrultusunda da bunun gelişmesini sağlayacağız. Güzel ve örnek bir bahçe oldu ve ekilmeye başlandı. Ürünler ortaya çıktığında daha da güzel olacak. Etraf düzenlememiz güzel, bir iki eksiğimiz var, onları da tamamladıktan sonra inşallah daha güzel bir hale gelecek. Böylece personelimiz doğayla içi içe, toprakla uğraşır bir hale gelecekler, onlar için de güzel bir uğraşı olacak." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.