Sivas

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

19:47 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaya, mesajında, 15 Temmuz 2016 gecesi ülkenin tarihinin en karanlık, en acı gecelerinden birini tecrübe ettiğini belirtti. Şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış paralel devlet yapılanmasına mensup asker görünümlü bir grup terörist tarafından, darbe girişimine kalkışılarak milletin iradesine ipotek konmak istendiğini anımsatan Kaya, "Darbe ile, iç savaş ile, açıktan dış müdahale ile yüzleştik. Belki yeni bir fetret devri, belki yüz yıl sürecek bir kaosun ilk fırtınası servis ediliyordu." ifadelerini kullandı.

Mesajında, "15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız ve milletimizin birlik beraberlik içerisinde ortaya koyduğu kahramanlık ruhunu her daim zihnimizde canlı tutacağız." ifadelerini kullanan Kaya, şunları kaydetti:

"Asil Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti‘nin içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz diken hain çetelerin 15 Temmuz gecesinde yapmaya çalıştığı kalkışma, Cumhurbaşkanımızın/Başkomutanımızın çağrısıyla kendi vatanını, hakkını, hukukunu, özgür iradesini, istiklal ve bağımsızlığını savunmak için dilinde tekbir, kulağında sela sesleri, kalbinde şehadet arzusuyla meydanlara dökülen genç yaşlı, kadın erkek, milyonların bastırdığı bir destan olarak püskürtüldü.

Bu duygu ve düşüncelerle, asil milletimizin şanlı tarihine yeni bir destan yazdıran, bu uğurda canlarını veren şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Demokrasi şehitlerimiz, tarihin şerefli sayfalarına adını yazdırarak ölümsüzleştirmişlerdir. İnşallah bu millet böyle bir tehlikeyi bir daha yaşamaz. Aldıkları yaraları bir istiklal madalyası gibi bedeninde taşımaktan onur duyan kahraman gazilerimize de sıhhat ve afiyetler diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.