Sivas

TMMOB Sivas İl Temsilcisi İnce'nin görevinden alınması

13:50 17 Temmuz 2017
TMMOB Sivas İl Temsilcisi İnce'nin görevinden alınması

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden TMMOB Sivas İl Temsilcisi Serdar İnce'nin, birliğin Ankara Şubesince görevden alınmasına tepki gösterildi.

Dernek Başkanı Mustafa Hızal, binalarında düzenlediği basın toplantısında, TMMOB Ankara Şubesinin yazısıyla İnce'nin görevden alınmasını şiddetle kınadıklarını söyledi.

İnce'nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittiği gerekçesiyle görevden alındığını iddia eden Hızal, "Türkiye Cumhuriyeti'nin temsil edildiği en üst makam, Cumhurbaşkanlığıdır. Burası, aziz milletin, şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin onurla ve gururla temsil makamı, Türkiye Cumhuriyeti Başkomutanı'nın makamı ve milletin evidir." diye konuştu.

TMMOB Ankara Şubesinin bu yanlıştan dönmesi gerektiğini belirten Hızal, "İnce'ye yapılan haksızlığı, Sivaslı hemşehrilerimize, milletin makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına yapılan bir saygısızlık olarak görüyoruz. Ülkesine, milletine ve meslektaşlarına hizmet için mücadele eden mimar Serdar İnce'nin görevine iadesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.