Sivas

Büyük Zafer'in 95. yıl dönümü

14:31 30 Ağustos 2017
Büyük Zafer'in 95. yıl dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu ve üyeler Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Ulaş ve beraberindeki üyeler Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Karasu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Karasu, burada yaptığı açıklamada, 95 yıl önce özgürlük ve bağımsızlık adına Atatürk'ün önderliğinde verilen destansı mücadelede zafer kazanan ve tarihe iz düşen kahramanların şartlar ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmak için mücadele verdiklerini belirtti.

Hangi din, ırk ve mezhepten olursa olsun bir ulusun özgürlük ve bağımsızlık için birbirine kenetlendiğinde onu yıkabilecek bir güç bulunmadığını vurgulayan Karasu, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal bizzat ordusunun başına geçip Anadolu'dan düşman kuvvetlerini yok edip esareti sona erdirdiğinde bu önemli gün başkomutanlığın cephelerde kazanıldığını göstermiştir. Mustafa Kemal Atatürk büyük bir komutan, mazlum halkların önderi, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve 20. yüzyılın en büyük lideridir. Bu duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarını saygı ve minnetle anıyoruz. 2 gün sonra başlayacak Kurban Bayramı'nı da kutluyor, bu bayramın İslam coğrafyasına barış, huzur getirmesini diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.