Sivas

Sivas Belediyesinin alt geçit çalışmaları

16:54 28 Eylül 2017
Sivas Belediyesinin alt geçit çalışmaları

Sivas Belediyesinin Gazi Lisesi Kavşağı'ndaki alt geçit çalışmalarının 2 ayda tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Sami Aydın, bölgede devam eden çalışmaları inceledi. Gazi Lisesi Kavşağı’nda gerçekleştirilen alt geçit çalışmasının hummalı şekilde devam ettiğini belirten Aydın, fore kazıkların tamamlandığını ve kazı çalışmalarının yoğunlaştığı projede altyapıdaki içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının deplasesinin de yapıldığını aktardı.

Çalışmaların devam ettiği Gazi Lisesi Kavşağı'nda Esentepe mevkisinden gelen araçların kavşak trafiğine takılmadan alttan Kümbet mevkisine direkt geçeceğini belirten Aydın, "Zübeyde Hanım Caddesi ile Buhara Caddesi altgeçitle birbirine bağlanacak. Kavşağın üstünde ise yine dört yoldan trafiğin akışı birbirine bağlanırken sıkışıklığın önüne geçilmiş olacak." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların çalışmalardan memnun olmasının kendilerini memnun ettiğini vurgulayan Aydın, 2 ay içinde projenin tamamlanacağını kaydetti.

Projenin kapsamında doğalgaz, elektrik, yağmursuyu ve kanalizasyon gibi altyapıda birçok işlem yapıldığını anlatan Başkan Aydın, "Normal şartlarda altgeçidin içinde birikecek suyu pompa ile tahliye ederken burada alanın doğal eğiminden faydalanarak İstasyon Caddesi’ne bağlayacak bir altyapı çalışması gerçekleştirdik. Ne kadar yağış alırsa alsın inşallah hiçbir sıkıntı oluşturmayacak." açıklamasında bulundu.

Projenin yeni yapılan Karşıyaka Köprüsü ve DSİ Köprülü Kavşağı’nı Kümbet bölgesinden Mevlana Tüneli’ne oradan da Alibaba üzerinden Yeni Numune Hastanesine bağlayan ana arter olduğunu belirten Aydın, "Bu yüzden altgeçidin çok büyük önemi var. Tüm ekibe kolaylıklar diliyorum. Şehrimiz için hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.