Sivas

"İş'de Umut İş'de Güç" projesi

10:18 13 Ekim 2017
"İş'de Umut İş'de Güç" projesi

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli "İş'de Umut İş'de Güç" projesi kapsamında yapılan eğitimleri tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sivas İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sivas Valiliği Avrupa Birliği Proje Ofisi'nde görevli personeller tarafından projenin tanıtımı yapıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, törende yaptığı konuşmada, günümüzde bilim ve teknoloji alanlarında çok büyük değişim ve gelişimler yaşandığını aktardı.

Bilim ve teknoloji alanlarındaki değişim ve gelişimlere ayak uydurabilen ülkelerin hızla ilerlediğini vurgulayan Kaya, "Bizler de bu süreçte gerekli olan adımları atmak durumundayız. Teknoloji, emeğe olan ihtiyacı büyük oranda ortadan kaldırıyor. Bu durumda emeğin istihdamında yaşanan boşluğu da doldurmak gerekiyor." ifadesini kullandı.

Kaya, dezavantajlı grupların istihdam edilmesine yönelik çalışılan projenin oldukça önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hedef kitleler ve hizmet alanları iyi bir şekilde belirlenmiş durumda. Sivas’ın istihdam alanında adeta bir röntgenini çekecek olan bu çalıştayın şehrimiz açışından çok faydalı olacağı düşüncesindeyim. Bu çalıştay sonucunda çıkacak olan raporlar bizlere de çalışmalarımızda yol gösterecek. Bu vesileyle bu projenin bu aşamaya gelmesinde emek gösteren herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törene, Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın ile diğer ilgililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.