Sivas

Milli Eğitim Müdürlüğü ile ESTAŞ işbirliği protokolü imzaladı

16:19 24 Ekim 2017
Milli Eğitim Müdürlüğü ile ESTAŞ işbirliği protokolü imzaladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Eksantrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ESTAŞ) arasında Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine yönelik eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ESTAŞ Ar-Ge binasında düzenlenen imza törenine konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, işbirliği protokolü ile hem sanayi kuruluşlarının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanacağını hem de öğrencilerin mesleki becerilerini en iyi şekilde edinmelerinin sağlanacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda mesleki eğitim konusunda devrim niteliğinde kararlar aldığını ve kapsamlı çalışmalara imza attığına işaret eden Altınsoy, bu adımlar sayesinde Sivas’ta önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini kaydetti.

Çıraklık eğitimi ile ilgili düzenlemeler hakkında bilgi veren Altınsoy, şunları kaydetti:

"Sanayinin genç yaşta çalıştırılabilecek eleman bulma zorluğu vardı. Bu düzenlemelerle hem sanayimiz çırak ihtiyacını karşılayacak hem de çocuklarımız uygulamalı eğitim alacak. Çıraklık eğitim merkezindeki eğitimlerini bitiren çocuklarımız, ustalık ve işyeri açma belgesini de alacak. Bu önemli bir gelişme. Öğrencilerimiz ayrıca, gerekirse fark derslerini vererek meslek lisesi diploması alabilecek. Bu diploma ile birlikte üniversite sınavını da kazanarak inşallah güzel bölümlere gidebilecek."

"Meslek lisesi memleket meselesi" sözünü sadece slogan olarak kullanmadıklarını aktaran Altınsoy, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün tüm ülkede önemli çalışmalara imza attığını belirtti.

Altınsoy, şöyle devam etti:

"Buna paralel ilimizde bizler de gerekli uygulamaları yapıyoruz. Bu kapsamda şehrimizin önemli sanayi kuruluşlarından ESTAŞ ile eğitim işbirliği protokolü imzalıyoruz. ESTAŞ bünyesinde bir sınıf oluşturduk. Öğrencilerimiz sınıfımızda mesleki eğitimlerini uygulamalı olarak görecek. Bu sınıfları diğer işletmelerde de açarak çocuklarımızın eğitimlerini buralarda almalarını sağlayacağız. Emeği geçenlere ve özellikle ESTAŞ yönetim kuruluna bizlere kapılarını açtıkları için teşekkür ediyorum."

ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin ise protokol kapsamında eğitim alacak öğrencilerden kendilerine sunulan bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi.

Timuçin, şöyle devam etti:

"Teknoloji hızlı ilerliyor ve bizim de firmalar olarak bu teknolojiye ayak uydurmamız gerekiyor. Son teknoloji tezgahları satın alıyoruz. Son teknolojiyi alıyorsunuz ama bunu kullanacak çok iyi elemanlarınızın, kadronuzun olması gerekiyor. Ülkemizin en büyük sıkıntılarından biri bu. Teknik elemanlarımız yeterli değil, sayıları az ve eğitimleri istenilen düzeyde değil. Milli Eğitim Bakanlığımızın yaptığı bu uygulama bize çok cazip geldi. Daha önce çıraklık eğitim merkeziyle yaptığımız ortak çalışmalarda başarılı sonuçlar elde ettik ama bu protokolle öğrencilerin çıraklık eğitimlerini burada almalarını sağlamamızın bize artı güç kazandıracağına inanıyorum. Gençlerimize şunu söylemek istiyorum, kendinizi iyi yetiştirin. Önünüzde çok büyük bir imkan ve potansiyel var. Bunu iyi değerlendirirseniz hem geleceğiniz hem ülkemizin geleceği için çok faydalı şeyler yapabilirsiniz. Lütfen size sunulan bu imkanların kıymetini bilin."

Konuşmaların ardından Altınsoy ve Timuçin eğitim işbirliği protokolünü imzaladı. Altınsoy, Tumuçin ve beraberindekiler daha sonra ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş ile üretim alanlarında incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Mavuş, öğrencilere çeşitli bilgiler verdi.

Programa Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Eyertaş ve Milli Eğitim Şube Müdürü Malik Erdoğan da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.