Sivas

Araçlarda cam filme yasak getirilmesi

18:02 26 Ekim 2017
Araçlarda cam filme yasak getirilmesi

Sivas Tesviyeciler ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, cam filmine yasak getirilmesinin mağduriyetler yaratacağını bildirdi.

Demirgil, yaptığı yazılı açıklamada, odaya kayıtlı bu alanda birçok iş yeri üyelerinin bulunduğunu aktardı.

Üye işletmelerinin cam filmindeki yasal düzenlemeden dolayı kapanma durumu ile karşı karşıya kalacağına işaret eden Demirgil, "Yasağın çözüm olmayacağını bu yasakla birlikte birçok kişinin işsiz kalacağını söylemek isterim. İlgili bakanlığın 26 Ekim 2016'da yayımlanan yönetmeliğinde serbest bırakılan cam filmi, yönetmelikte belirtilen kontrol mekanizması ve teknik şartlar sağlanamadığı için bugün itibarıyla iptal edildi. Bu iptal edilme durumu, beraberinde pek çok mağduriyet getirecektir." ifadelerini kullandı.

Kullanılan cam filmin güneşin yakıcı etkisine sahip ışınlarını önlemekle birlikte birçok faydasının bulunduğuna dikkat çeken Demirgil, şunları kaydetti:

"Yasak bir kalkıyor bir geliyor bu işle uğraşan oda üyelerimiz ne yapacaklarını şaşırmış vaziyetteler. Yasağın uygulanması hem vatandaşlar tarafından hemde sanayi esnafımız tarafından pek hoş karşılanmadı. Yapılan bu değişiklikten artık esnafımız bunalmış vaziyette. Sivas’ta oda üyelerimiz arasında bu sektörden ekmek yiyen yüzlerce üyemiz var ve bu üyelerin yanında pek çok çalışanı var. Cam filmindeki yasal düzenlemelerden dolayı pek çok kişi dükkanını kapatmak zorunda kalacak, bununla beraber birçok insanımızın da işsiz kalması gündeme gelecek. Oda başkanı olarak bu yasal düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesini üyelerim ve vatandaşlar adına istiyorum. Bakanlık yetkilileri de ulusal güvenliğe ilişkin çekinceler nedeniyle söz konusu düzenlemenin yapıldığı bilgisini paylaştı. Eğer ulusal güvenlik konusunda çekinceler söz konusu ise araçlar için kullanılan filmlerin üretim kutuları üzerlerinde film numaraları yer almakta, araç içini gösteren filmleri tercih etmeleri yönünde bir uygulama olabilirdi. Ama uygulama tüm araçlarda kullanılan filmler ile ilgili o yüzden bu yasal düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi isteğimizdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.