Sivas

Sivas'ta Bahattin Yıldız'ı anma programı düzenlendi

22:05 01 Aralık 2017
Sivas'ta Bahattin Yıldız'ı anma programı düzenlendi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın yetimlerle ilgili projeleri dolayısıyla Afganistan’da bulunduğu sırada 17 Mayıs 2010'da meydana gelen uçak kazasında yaşamını yitiren Bahattin Yıldız için anma programı düzenlendi.

İslami Düşünce ve Kardeşlik Derneği tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Bahattin Yıldız'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Programa konuşmacı olarak katılan Anadolu Ajansı Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk, Bahattin Yıldız ile çok yakın arkadaş olduğunu söyledi.

Yıldız'ın çok yönlü bir kişiliği olduğunu aktaran Öztürk, "O başkalarının dertleriyle dertlenirdi. Kalbi bir taraftan Türkiye'de atarken bir taraftan da dünyanın dört bir tarafındaki Müslüman kardeşleri için atıyordu. İslam dünyası ve ümmet için çalışan bir Bahattin Yıldız vardı." ifadelerini kullandı.

Öztürk, Yıldız'ın çok sayıda gerçek hikayelerden oluşan kitaplar yazdığını da anlattı.

Afganistan'a gitmeden son kez telefonda konuştuğunu ve bunun da son görüşmeleri olduğunu dile getiren Öztürk, "En son misyonunda bile yetimler için gitmişti. İnşallah şehit olmuştur." dedi.

Konuşmacılardan Bahattin Yılmaz'ın yakın arkadaşlarından Abdullah Genç de Yılmaz'ın sportif özelliğinden ve hiçbir anını boş geçirmediğinden söz etti.

Prof. Dr. Mustafa Özel ise Yılmaz'ın dava adamı olduğunu ve yetimlerin yardımına koştuğu, davasının peşinde olduğu sırada hayatını kaybettiğini söyledi.

Programa, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.