Sivas

SDT dört ayrı sahnede perde açacak

11:06 05 Aralık 2017
SDT dört ayrı sahnede perde açacak

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), iki farklı oyunla Samsun, Çorum, Erzurum ve Sivas'ta tiyatroseverlerle buluşacak.

SDT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, "Lysistrata" adlı oyun 7 Aralık Perşembe ve 8 Aralık Cuma günü saat 19.30'da, 9 Aralık Cumartesi ise 14.00 ve 19.30'da Sivas Atatürk Kültür Merkezi'nde gösterime sunulacak.

"Lysistrata" adlı oyunun konusu şöyle:

"Milattan önce 490-478 yılları arasındaki Yunan-Pers Savaşları'ndan sonra, Yunanistan'ın iki büyük gücü olan Atina ve Sparta arasındaki iktidar mücadelesi ile artan gerilim, 411'de savaşa dönüşür. Yıkımdan ve ölümden başka bir şey getirmeyen savaşa karşı kadınlar Lysistrata'nın liderliğinde örgütlenir. Bütün istedikleri savaşsız, kansız bir dünyadır ve erkeklerini barışa zorlamak için her türlü yolu deneyeceklerdir."

SDT, Richard Hannay'ın tiyatroda gizli ajan Annabella ile tanışmasının ve kendisini "39 Basamak" isimli gizli bir görevin içinde bulmasının, gerilim ve heyecan dolu bir dille anlatıldığı "39 Basamak" adlı oyunu ise Samsun, Çorum ve Erzurum'da sahneleyecek.

Ufuk Bostancı, İnanç Keteci, Serkan Yanar ve Burak Fındıkçı'nın rol aldığı oyun, bugün ve yarın Samsun'da, 9 Aralık Cumartesi günü Çorum'da, 11 ve 12 Aralık'ta da Erzurum'da tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.