Sivas

ÇEDAŞ, "Askıda Ekmek" projesini genişletiyor

18:11 06 Aralık 2017
ÇEDAŞ, "Askıda Ekmek" projesini genişletiyor

Sivas'da başlatılan "Bir ekmek bırak senin vicdanın, onun karnı doysun" sloganı ile başlattığı Askıda Ekmek Projesi ihtiyaç sahiplerine destek olacak.

ÇEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, CK Çamlıbel Elektrik Perakende Satış A.Ş tarafından daha önce başlatılan "Askıda Ekmek" projesi genişletilerek Sivas'ta 130 noktaya taşınacak.

Proje kapsamında ÇEDAŞ'a ait atıl vaziyetteki elektrik panoları ekmek dolabına çevrilirken, Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanlığına üye işletmelerin işbirliği ile ihtiyaç sahiplerine gıda desteğinde de bulunulacak.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, şirket olarak sosyal sorumluluk projelerini önemsediklerini belirtti.

Akboğa, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak ve onların ekmek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla daha önce CK Çamlıbel Elektrik tarafından başlatılan Askıda Ekmek uygulamasını Sivas Yiyecek Maddesi Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası ile daha da geniş bir alana yaymak için harekete geçtiklerini belirterek, "Bu kapsamda ekonomik ömrünü doldurmuş atıl vaziyetteki elektrik panolarına bakım onarım yaptıktan sonra onları ekmek dolabı haline getirdik. Bu dolapları esnaf odamıza üye işletmelerin desteği ile çeşitli noktalara yerleştireceğiz ve böylelikle Askıda Ekmek uygulamasından ihtiyaç sahibi daha fazla vatandaşımızın faydalanmasını sağlayacağız." dedi.

Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül de, Sivas'ta kış aylarında ekonomik hayatın daha da zorlaştığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Mevcut durumda atıl vaziyette bulunan elektrik panolarını ekmek dolabına çevirdik bu dolapları herhangi bir bedel almaksızın her mahalleden bir pide fırını ile bir bakkala teslim ediyoruz. Hali hazırda Askıda Ekmek uygulaması bazı noktalarda uygulanmaktadır fakat biz bu proje ile Askıda Ekmek uygulamasının ilimizin genelinde uygulanmasını sağlamış olacağız.

Vatandaşımız kendisine ekmek alırken bir ekmek de askıya bırakacak. Askıya ekmek bırakan kişi, bir kişinin daha sofrasına bir ekmek koymanın vicdani huzurunu tatmış olacak. Projemize ortak olan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa’ya ve projeye katkı sağlayacak olan esnaflarımıza teşekkür ederim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.