Sivas

"1000 Temel Eser" projesi

18:29 07 Şubat 2018
"1000 Temel Eser" projesi

Sivas'ta Kültür ve Turizm Müdürlüğünün "1000 Temel Eser" projesi kapsamında çıkarılan "Sivas Merkez ve Merkeze Bağlı Köylerdeki Ziyaret ve Adak Yerleri" adlı kitabın tanıtım toplantısı yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Şemsi Sivas-i İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Davut Gül, kitabın yayın hayatına kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bunun tanıtımı yapılan 29. kitap olduğunu belirten Gül, şunları kaydetti:

"Yayınlamayı bekleyen daha fazla kitabımız var. Kongrenin 100'ncü yılında 4 Eylül 2019 tarihine kadar 100 kitaba ulaşmayı hedefliyoruz. Aynı kalitede, aynı hassasiyetle, yayın kuruluşunun aynı titizlikle incelediği kitapları bir şekilde finanse eder basarsak ayrı güzel olur. Ziyaret ve adak yerleri şehrimizin önemli bir gerçeğidir. Bunun içerisinde mahalli dinamikler, şehirde kabul gören kültürümüzün önemli parçaları var ve bunların bir şekilde kayıtlara geçmesi gerekiyor. Daha da önemli kısmı 100 sene sonra restorasyon yapılmak istendiğinde ortada kaynak olarak kullanılabilecek eser olmuş oluyor."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü de kitabın Valiliğin desteğiyle bastırıldığını aktararak, "Ziyaret ve adak yerleri bizim kültürümüz için çok önemlidir. Ziyaret yerleri halkın dileklerde bulunduğu, dua ettiği ve moral kazandığı alanlardır. Bu anlamda ziyaretler tapu belgeleri kadar değerlidir." ifadeleri kullandı.

Kitabın yazarı Rahmi Kurt da kitabın içeriğini anlattı.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Yazar Haluk Çağdaş da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.