Sivas

Kütüphaneler Haftası

18:30 26 Mart 2018
Kütüphaneler Haftası

Sivas'ta, 54. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, Sivas'ın medreseler, ilim ve irfan şehri olduğunu söyledi. Bunun etkilerinin hala devam ettiğini belirten Gül, "Okullara gittiğimizde öğrencilerin okuduğunu görüyoruz, belki istediğimiz seviyede okunmuyor ama yeni nesil eskilerden daha çok okuyor." dedi.

Kitap okumada eskiye göre yüzde 50 artış olduğunu vurgulayan Vali Gül, şunları kaydetti:

"Sivas'ta kitap okumaya, kütüphaneye önem veriliyor. Önem verildiğinin en büyük göstergesi içerisinde bulunduğumuz bina şehrin işlek caddesinde kitap severlerin hizmetine sunuluyorsa, kitap okumaya gelecek nesillere verilen değerdendir. İyi ki böyle yapılmış, kütüphanemizde okuma salonlarımızın tıklım tıklım olduğu görüyoruz. Yine aynı şekilde Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde okuma salonlarının tıklım tıklım olduğunu görüyoruz.

Sivas'ta yeni yapılan okullarımızda çok güzel ve büyük kütüphanelerimiz oluşturuldu. Öğrencilerimiz burada ders çalışıp, araştırma yapıyorlar. İnşallah mevcut İl Sağlık Müdürlüğünün olduğu yere merkez cami yapacağız. Merkez caminin altına da çok büyük okuma salonları yapacağız."

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise kitabın önemini vurgu yaptı. Medeniyetin ve kültürün kitaplar sayesinde genç nesillere aktarılacağını dile getiren Yıldız, Sivas'ın bu açıdan önemli olduğunu anlattı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü de herkesin okumaya ve kendisini geliştirmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından "Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler, Çocuk ve Kitap" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Evren Karataş masalların çocuklar için önemli olduğunu anlattı.

Programda, 2017 yılında en çok kitap okuyanlara ödülleri verildi.

Programa Vali Yardımcıları Zihni Yıldızhan, Yeliz Yıldızhan, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tan ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.