Sivas

Şarkışla Belediyespor Aşık Veysel'i andı

13:13 02 Nisan 2018
Şarkışla Belediyespor Aşık Veysel'i andı

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi takımlarından Şarkışla Belediyesporlu futbolcular, halk ozanı Aşık Veysel'in Sivrialan köyündeki kabrini ziyaret etti.

Futbolcular, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, antrenör Ahad Kömürlüoğlu, yardımcıları Murat Tulumcu ve Muhammed Rıza Kurt, Aşık Veysel’in mezarını ziyaret edip dua okudu.

Aşık Veysel Müzesi'ni de gezen futbolcular ve teknik ekip, Sivrialan Köyü Muhtarı Mustafa Çam’dan bilgi alarak, Aşık Veysel’in balmumu heykeli yanında fotoğraf çektirdi.

Müzedeki anı defterine duygularını yazan Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, futbolcularının isteğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Bir kez daha mutlu oldum, hem oyuncularımızın başarıları hem de Aşık Veysel sevgisi beni oldukça memnun etti. Onlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Futbolcularının talebini geri çevirmeyen Oğuz'a teşekkür eden antrenör Kömürlüğüoğlu ise teknik ekibin ve oyuncularının Aşık Veysel sevdalısı olduklarını dile getirerek, "Aşık Veysel’in sözlerini, birlik, beraberlik ve dostluk çağrılarını takımımızda yaşamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Şarkışla Belediyespor'un Fransa doğumlu Cezayir asıllı futbolcusu Otman Djellilahine ve Senegalli futbolcusu Sullivan Zachary Lakhamy da ülkelerinde Aşık Veysel’in çok iyi tanındığını ve sevildiğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.