Sivas

"Çocuklarımız Güvende Uygulaması-2"

10:59 13 Temmuz 2018
"Çocuklarımız Güvende Uygulaması-2"

Sivas Emniyet Müdürlüğünce il ve ilçelerde okulların tatil olduğu dönemlerde yapılan "Çocuklarımız Güvende Uygulaması-2" kapsamında bin 57 kişi sorgulandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, okulların tatil olduğu özellikle yaz aylarında çocukların dinlenerek, eğlenerek veya oyun oynayarak zamanlarını geçirdikleri alanlarda huzur ve güven ortamının devamının sağlanması önemseniyor.

Bu kapsamda başta asayiş, terör ve narkotik olayları olmak üzere, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması ve varsa delillerin ele geçirilmesi için Sivas genelinde ve tüm ilçelerde eş zamanlı "Çocuklarımız Güvende Uygulaması-2" gerçekleştirildi.

Uygulamayla bin 57 kişi sorgulandı, bakaya tespit edilen 3 kişiye idari işlem, 1 kişiye de 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun'a muhalefet suçundan adli işlem yapıldı. 38 araç sorgulandı, 49 okul çevresi, 27 internet salonu, 10 oyun salonu, 75 kahvehane ve kafe, 7 içkili mekan, 12 büfe, 133 park-bahçe kontrol edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.