Sivas

Zeynep’in dikilen parmağı alındı

07:31 29 Temmuz 2018 1 Yorum Var
Zeynep’in dikilen parmağı alındı

Zeynep Çağlar’ın 6 saatlik operasyonla yerine dikilen işaret parmağı, kan dolaşımı sağlanamadığı için alındı.

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde traktörün motorundaki pervaneye kaptırdığı sağ elinin işaret parmağı kopan, 3 parmağında da zarar gören 4 yaşındaki Zeynep Çağlar, Antalya’nın Kumluca ilçesindeki tedavisinin ardından taburcu oldu. Zeynep Çağlar’ın 6 saatlik operasyonla yerine dikilen işaret parmağı, kan dolaşımı sağlanamadığı için alındı.

Zeynep Çağlar dün hastaneden taburcu olmadan önce, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Balkarlı tarafından son kontrolleri yapıldı. Hastanın kendilerine geldiğinde sağ el baş parmağı ile üç ve dördüncü parmaklarında ciddi yaralanmaları, ikinci parmağın ise ampute (kopuk) şekilde geldiğini aktaran Op. Dr. Balkarlı, 3 parmaktaki yaralanmaları onardıklarını, ikinci parmağı ise diktiklerini anlattı.

İkinci parmakta operasyon sonrası kan dolaşımı sağlanmasının kendilerini sevindirdiğini kaydeden Balkarlı, “Özellikle ikinci parmağı kötü yaralanmıştı. Çocuk olması dolayısıyla biz ona da şans tanıyıp, total ampute olan ikinci parmağını da reimplante etmiştik. Fakat dolaşımın devamlılığını sağlayamadık ve o parmağı orta seviyeden almak zorunda kaldık. Diğer parmaklarında herhangi bir sıkıntısı yok. Bundan sonraki süreçte bazı tavsiyelerle hastamızı taburcu ediyoruz” diye konuştu. Baba Osman Çağlar da hastaneden taburcu oldukları için sevinçli olduklarını söyledi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Merhaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah okul hayatı nı çok etkilemez. Kalem tutmak için.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.