Sivas

Ulaş'ta öğrenciler kuşlar için havuz yaptı

15:25 17 Ağustos 2018
Ulaş'ta öğrenciler kuşlar için havuz yaptı

Ulaş Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu öğrencileri, kuşlar için havuz yaptı.

Öğrenciler, okulun müdürü Ramazan Baker öncülüğünde okul bahçesine yuva yapan çok sayıda serçe için harekete geçti.

Serçeler için su havuzu yapan öğrenciler, kuşların havuzdan hem su içip, hem de serinlemesini sağladı.

Baker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Temel amacımız öğrencilerimize vicdan ve merhamet duygusu kazandırmak. Susuzluk, tıpkı bizlerin olduğu gibi tüm canlıların hayatını tehlikeye atmaktadır. Okulumuzun bahçesinde kedi ve köpekler için su kapları olduğunu, fakat bu kaplar derin olduğu için kuşların su içemediklerini fark edince böyle bir çalışma yaptık." dedi.

Öğrencilere teşekkür eden Baker, "Öğrencilerimizi hayvanları seven, çevrelerine duyarlı bireyler olarak yetiştirmek çabası içindeyiz ve bu konuya çok önem veriyoruz. Kışın yiyecek bulmakta sıkıntı çeken serçeleri öğrencilerimiz sınıf sınıf nöbetleşe beslediler. Yaz aylarındaysa havalar sıcak ve su kaynağı az olduğundan kuşlara sürekli olarak su kaynağı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz yaptıkları bu güzel ve anlamlı çalışmadan dolayı çok mutlular." diye konuştu.

Öğrencilerden Havva Yıldız da "Dünyamız yalnızca bize ait değil. Onu pek çok canlı türüyle birlikte paylaşıyoruz. Hayvanların doğadan karşılayamadıkları su ihtiyaçlarını yaptığımız havuz ile karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.