Bu caminin eşi benzeri yok
Sivas’ın Koyulhisar ilçesi Ortaseki köyüne bağlı Bostandere mahallesinde inşa edilen cam kubbeli caminin eşi benzeri bulunmuyor.

Sivas’ın en uç noktalarından olan Koyulhisar ilçesine bağlı Ortaseki köyü Bostandere mahallesinde inşa edilen cam kubbeli cami güzelliği ile dikkat çekiyor. Sadece dört hanenin bulunduğu mahallede yakın çevresinde yerleşim bulunmayan arazide inşa edilen görkemli cami görenleri kendine hayran bırakıyor. Nakşibendi tarikatı Halidiye koluna mensup İslam alimlerinden Bekir Pehlivan’ın 2013 yılında 106 yaşında vefat etmesinin ardından defnedildiği yere inşa edilen caminin en belirgin özelliği kubbesinin camdan yapılmış olması. 2014 yılında yapımına başlanılan cami kubbenin tamamlanması ile hizmete açıldı. Caminin cam kubbesinin yapımı ise hiçte kolay olmadı. Cam kubbe çatlayıp kırıldığı için tam dört kez yeniden yapıldı. Son olarak ise 8 kat cam kullanılarak kırılması önlendi. Kubbenin yapımında yaklaşık 40 ton cam kullanıldı. Eşi benzeri bulunmayan cami havadan da görüntülendi. 
Cami hakkında bilgi veren Hayrullah Pehlivan, “Bu camide yatan zatı anlatmaya gücümüz yetmez. Çok büyük bir zat. Büyüklüğünü vefatından sonra anladık. Bu caminin yapımına 2014 yılında başladık. Tamamlayıp hizmete açtık. Kubbenin yapımı kolay olmadı. Tam dört kez kırıldığı için yeniden yapmak zorunda kaldık. En son 8 kat cam kullanarak yapmayı başardık. Küçük çatlaklar oluşsa da tehlikeli bir durum yok.”dedi.
Caminin din görevlisi Yaşar Erol, camide ziyaretçilere hizmet ettiklerini belirtip, ziyaret etmek isteyen herkese kapılarının açıl olduğunu söyledi.
YORUMLAR
6 Yorum Var-
Onemsiz
6 yıl önce
Şikayet Et
Bizim gördüğümüz bir cami türbenin olduğu tarafın mescitler alakası yok perde çekili kurallara uyularak yapılmış hoş bir yapı yapanların emeği geçenlerin eline sağlık Mevlana Hz yunus emre hasan harakani Hz gibi bir velinin yeri Allah razı olsun insanlar emek vermiş
Beğen
Toplam 2 beğeni
-
İsa
6 yıl önce
Şikayet Et
Çok güzel olmuş emeği geçen herkese allah razı olsun inşa'ALLAH
Beğen
Toplam 2 beğeni
-
Vatandaş
6 yıl önce
Şikayet Et
Allah akıl fikir versin herkese
Beğen
Toplam 7 beğeni
-
Kim
6 yıl önce
Şikayet Et
Caminin içinde ölü olmamalı bunu da biliyor musunuz acaba
Bir düşünün bakalım niye durmadan çatlıyor o cam belki de bir uyarıdır
Beğen
Toplam 2 beğeni
-
Güzelbakguzelgör
6 yıl önce
Şikayet Et
Kardeşim bizde gördük o camiyi türbenin olduğu yerde pirinç kapı artı kapının icideperde ile kapalı kurallara uygun bir cami
Beğen
Toplam 1 beğeni
-
Biri
6 yıl önce
Şikayet Et
Eşi benzeri olmayan yalnızca Allah ' tır
Başka herhangi bir şey için bu iki sıfatı kullanmak doğru değil
Beğen
Toplam 5 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle