Sivas

Vücudundaki yanıklar yüzünden okula gitmiyor

12:00 21 Aralık 2018 15 Yorum Var
Vücudundaki yanıklar yüzünden okula gitmiyor

Sivas'ta 10 ay önce üzerine sıçrayan benzinin alev alması sonucu yüzü, boynu ve vücudunun çeşitli yerleri yanan Siraç Uluhan'ın (6), vücudundaki izlerin kaybolması için estetik operasyonlar geçirmesi gerekiyor. Siraç, vücudundaki yaralardan utandığı için bu yıl kayıt yaptırıldığı okula da gitmiyor.

Kent merkezindeki müstakil bir evde yaşayan Tuncay Uluhan ve Kader Uluhan çiftinin 4 çocuğundan biri olan Siraç, Ocak ayında annesi ile birlikte Nevşehir'in Ürgüp 'te yaşayan anneannesi Gürcü Demirtaş'ın yanına gitti. Küçük Siraç bahçedeki odunlukta bulunan içi benzin dolu bidon ile oynamaya başladı. Daha sonra evden aldığı çakmağı ateşledi. Üzerine sıçrayan benzinin alev alması sonucu Siraç'ın vücudunda ciddi yanıklar oluştu. Nevşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavinin ardından annesiyle Sivas'a döndü. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Servisi'nde tedavisi devam etti. Ancak küçük çocuğun boyun, yüz ve vücudunun çeşitli bölgelerinde derin yanık izleri kaldı. Daha önce anaokulunda eğitim gören ve bu yıl Vali Lütfi Fikret Tuncel İlkokulu'na kaydı yaptırılan Siraç, vücudundaki yanıklar nedeniyle okula gitmiyor. Psikolojik tedavi de gören Siraç'ın boynu ve yüzündeki izlerin kaybolması için estetik olması gerekiyor. Aile, Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan nakdi ve Hayat Ağacı Derneği'nden ise gıda yardımı alıyor. Ayağında platin bulunan baba Tuncay Uluhan ise engelli maaşı ile ailesini geçindirmeye çalışıyor. Maddi imkanı yetersiz olan aile, Siraç'ın tedavisi için yardım arıyor.

'SABAHLARA KADAR KAÅžINIYOR'

Anne Kader Uluhan, Siraç'ın yandığı sırada yanında olduğunu belirterek, "Annem rahatsızlanmıştı. Sivas'tan çıkıp Ürgüp'e gittik. Benzin bidonuyla oynamış. Bir baktım çocuğum yanarak üzerime doğru geliyor. Çocuğum yanmasın diye üzerindeki kazağı çıkardım. Hastaneye götürdük. Doktorlar bakımını yaptılar. Orada yanık ünitesi olmadığı için bizi başka bir yere sevk ettiler. Biz de kalacak yerimiz olmadığı için çocuğumuzu alıp Sivas'a getirdik. İki ay yatarak tedavi gördü. Şu anda çocuğumuza psikiyatri bakıyor. Bir de plastik cerrahi de tedavi görüyor. Çocuğum sabahlara kadar kaşınıyor. Bu çocuk yanıklar yüzünden okula da gitmek istemiyor. 'Arkadaşlarım bana bakarlar, hor görürler' diyor. Bizim elimizden bir şey gelmiyor. Gücümüz bu kadar yetiyor. Çaba gösteriyoruz ama olmuyor" dedi. Çocuğunu böyle görünce çok üzüldüklerini dile getiren anne Uluhan, "İçerim adeta yanıyormuş gibi geliyor. Çocuğum sabahlara kadar uyku uyumuyor. Yolda karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakamıyor. Çocuğum da, biz de bu durumdan rahatsız oluyoruz. Allah razı olsun Valilik, Hayat Ağacı Derneği yardım ediyor. Desteğimiz var ama durumumuz iyi değil. Büyük şehirlerde daha iyi bir tedavi imkanı varmış. Bizim de gücümüz yetmiyor. Çocuğum okula gitmek istiyor ama bu durum yüzünden gidemiyor. Eğitiminden geri kalıyor" diye konuştu.

'ARKADAÅžLARINDAN UTANIYOR'

Ayağında platin olduğu için iş bulamadığını söyleyen Baba Tuncay Uluhan ise "Doktorlar 'başka illerde tedavisi var' dediler. İmkanlarım el vermediği için gidemedim. Siraç, yaralarından dolayı okula gidemiyor. Arkadaşlarından utanıyor. Ben götürüyorum ama okula girmiyor. Arkadaşları ona bakacak diye gitmiyor" dedi.

YORUMLAR

15 Yorum Var
  • zafer 5 yıl önce Åžikayet Et
    REİS BU KONuya el atsın aile bie sekilde reis ulaşşın cimere yazsın yavrum rabbim ya safi sifatıyla sifa versin utanma yavrum utanması gereken bizleriz
    Cevapla
  • kamyoncu 5 yıl önce Åžikayet Et
    bir tane vicdan sahibi plastik cerrah yok mu ÅŸu çocugu ücretsiz tedavi etsin yazik ya çocuÄŸa .. doktor olmanizin zekatını bu sekilde vermiÅŸ de olursunuz
    Cevapla
  • Åžeyma 5 yıl önce Åžikayet Et
    Allah ÅŸifa versin
    Cevapla
  • vatandas 5 yıl önce Åžikayet Et
    cocuk eger arkadaslarindan utaniyorsa onlara arkadas denilmez.cocuk normal okula gidemiyorsa toplumda bir sorun var o zaman,yuzunde fazla bir yanik da gozukmuyor.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Åžikayet Et
    Rabbim sen yardım. senki vehüveala külliÅŸeyin kadirsin sen ki heryeÅŸe gücü yetensin günahsız sabiye sen yardım Allahım. keÅŸke imkanım olsada parasal açıdan yardım edebilsem. maddi durumu iyi olan kardeÅŸlerim ne olur yardım edin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.