Sivas

Sivas'ta esrarengiz olay! Köyde birçok kişi aynı rüyayı görünce...

12:22 19 Ağustos 2019 5 Yorum Var
Sivas'ta esrarengiz olay! Köyde birçok kişi aynı rüyayı görünce...

Sivas’ın Zara ilçesi Gümüşçevre köyünde birçok kişi aynı rüyayı görünce köy halkı şehit kabri olduğunu düşündükleri yere mezar yaptılar.



Gümüşçevre köyünde iki katlı bir binayla bitişik kabir görenlerin dikkatini çekiyor. Evle bitişik yapılan kabir ve camları kabre doğru açılan bina yaşattığı şaşkınlık kadar merakta uyandırıyor. Köy sakinlerinden Malik Işlak, mezarın bulunduğu yerde şehit kabri olduğuna inandıklarını belirterek, “Sultan Alaaddin’in yapmış olduğu Kösedağ Savaşı'nda buralarda savaşlar olduğu zaman şehitler düşmüş. Şehitleri olduğu yere gömüyorlar. Burada da bir şehidimiz yatıyor. Bunu köyde birkaç kişi rüyasında gördü. Çok güzel rüyalar görüldü. Bunun yerini tespit ettik ve bir kabir yaptık. İlçemizde benzer şekilde sonradan tespit edilen başka şehit mezarları da var. Onları da kabir yaptık. Bu arsa bizimdi, bu şehit burada olunca arsayı Kur'an kursuna bağışladık. Bu binayı da sonradan yaptık. Şimdi hoca üst katta kalıyor. Alt tarafı da Kur'an kursu olarak kullanılıyor” dedi. 

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • Hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    Adı osmanlı torunu olan arkadaş sen ,ne kadar cahil milletiz diyorsun ama bazı rüyalar hayal ürünü olsada bazı rüyalar da Allah tarafından bize önemli şeylerin bildirildiği rüyalardır.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Zivaslı gobra 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaralilar değişik insanlar orası zara değil paris
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Size ne Beyler? Arsa sizin mi? Size oraya gidin dua edin diyen de yok.
    Cevapla
  • osmanlı torunu 4 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar cahil milletiz birde al açmışlar dua ediyorlar ne orda ne yattıgını bilen varmı yok rüyalarında görmüşlerde kedidir kedi =)
    Cevapla
  • Hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş bazı rüyalar hayal ürünü olsada bu tür rüyalar genellikle Allah tarafından bize bildirilen önemli belirtiler olarak gözlenir lütfen böyle düşünme
  • nOnAME 4 yıl önce Şikayet Et
    Kabrin yerinin önemi yok. Vatanın heryeri kabir sayılır. şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda... Öenmli olan hatırlamamız, birbirimize hatırlatmamız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.