Sivas

Uyuza iyi gelen Uyuz Gölü!

07:00 26 Aralık 2019
Uyuza iyi gelen Uyuz Gölü!

Sivas’ın Gümüşdere Köyü’nde bulunan göl sayesinde uyuz hastalığı bu köye uğrayamıyor.

Son günlerde uyuz vak’alarının artması ile birlikte gözler Sivas’ın Gümüşdere Köyü’ne çevrildi. Bu köyde bulunan Uyuz Gölü uyuz ve egzama hastalıklarına iyi geliyor. Bu göl her mevsimde uyuz ve egzama hastaları tarafından ziyaret ediliyor. Bu göle şifa bulmak üzere sadece yurt içinden değil yurt dışından da birçok kişi geliyor. Gelenler bu göl sayesinde hastalıklarına şifa bulmuş olarak dönüyor. Gölün sıcaklığı yaz-kış hep aynı kaldığı için kışı havalar çok soğuk olduğunda bile çocuklar bu gölde yüzmeye devam ediyor.

Gümüşdere Köyü muhtarı Mert Kurt köylerinde yıllardır tek bir uyuz vak’asına rastlanmadığını bu göle gelenlerin şifa bularak evlerine döndüklerini söyledi. Muhtar Mert Kurt bu göl ile ilgili bilimsel araştırma yapılmasını ve bu gölün turizme kazandırılmasını istediklerini söyledi.

YORUMLAR

  • vefa 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaa bırakın göl kendi doğal haliyle kalsın bakın ne güzel şifa buluyorsunuz işte Turistleri ne yapacaksınız gelip o gölüde kirletecekler
    Cevapla
  • ata 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim köyde de böyle bir yer yok bizde de hiç uyuza rastlanmadı.
    Cevapla
  • ŞEMSEDDİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir doktora git
  • sezer 4 yıl önce Şikayet Et
    dibinde define aramasalar bari . uyuzun biri altın gömmemiştir emin olun.
    Cevapla
  • gkhn 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece uyuz değil atopik dermatit dermatit ve ekzamay da iyi geliyor
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 4 yıl önce Şikayet Et
    Ta Sivaslara gitmeye gerek Çubuk Melikşah köyünde (1402 Ankara savaşının yapıldığı yer Ankaraya 30 km) Yüzlerce yıllık uyuz hamamı var zaten. Atatürk bile gelmiş ziyaret etmiş o hamamı. Uyuz olan olmayan herkesin görmesi gereken hamam .
    Cevapla
  • ŞEMSEDDİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir haber basın yoluyla haber olarak verilirse çok güzel olur çok insanlarda ekzama var haber yayılırsa çok güzel olur Turizm bakımındanda faydalı olur canlama olur nasip olursa bende gidecem güzel bir haber oldu Allah Razı olsun
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.