Sivas

Yol kenarında buldu, tam 900 km yanında taşıdı

09:52 31 Aralık 2019 2 Yorum Var
Yol kenarında buldu, tam 900 km yanında taşıdı

Sivas’ta yaşayan Sabri Aslan, Denizli'de seyahati esnasında yolda gördüğü yaralı şahini aracına alıp, tam 900 kilometre yol gittikten sonra Sivas'ta Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim etti.



Sivas’ta fırıncılık yapan Sabri Aslan, bir işi için gittiği Denizli ilinden Sivas'a dönerken Denizli sınırları içerisinde bir şahinin uçmakta güçlük çektiğini fark etti. Yırtıcı kuşu tedavi ettirebilmek için yakalamak isteyen Aslan, bunun için yaklaşık 1 saat mücadele verdi. Uzun uğraşlar sonrası battaniye yardımıyla kuşu yakalamayı başaran Aslan, güzergahında yaralı şahini teslim edebilecek bir yer bulamayınca yaklaşık 900 kilometre yanında taşıyarak Sivas'a kadar getirdi. Sivas'a vardığında durumu Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekiplerine bildir. Ekipten tedavi etmek üzere yaralı kuşu teslim aldı. Aslan, ekipler gelene kadar yaralı kuşu kıyma ile besledi. Kuşun kanatlarının kırık olduğu anlaşıldı.

“Yaralı halde orada bırakmak istemedim”

Yol kenarında gördüğü yırtıcı kuşu yaralı halde bırakmak istemediğini ve yakalayabilmek için yaklaşık 1 saat çaba sarf ettiğini belirten Aslan, “Kendi aracım ile Denizli’den, Sivas’a seyahat ederken yol kenarında yırtıcı kuş olduğunu fark ettim. Yaklaşık 1 kilometre ilerledikten sonra yırtıcı kuşları sevdiğim için geri döndüm. İzlemek için geri döndüğümde kuşun yaralı olduğunu gördüm, uçamıyordu. Yaralı bir şekilde bırakmak istemedim. Aracımdan indim ve kar altında yaklaşık 1 saat boyunca yakalamak için çaba gösterdim. Kesinlikle yaralı bir halde orada bırakmamam lazımdı. Yolda tedavi ettirme imkanı olmadı. Alıp Sivas’a getirmeyi düşündüm ve yaptım. Arabamın bagajına koydum ve getirdim" dedi.

Yaralı kuşun şahin olduğunu öğrendiğinde mutlu olduğunu belirten Aslan, “Şu an doğa koruma ekiplerine teslim ettik. Kuşun türünün bize şahin olduğunu söylediler. Şahin olduğunu öğrendiğimde çok mutlu oldum. Doğada az bulunan bir kuş türü. Fırıncı olduğum için etli ekmek içi yani kıyma ile besledim. Kanadı yaralı olduğu için fazla yiyemedi“ dedi.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Denizliden sivas 900 km mi acaba hangi yolu kullaniyor
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Bir vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki da yolda Jandarma kontrol yapsaydi? Iste o zaman hayvan kacakciligindan belayi bulurdun. O hayvani senin avlamadigini asla ispat edemezdin.
    Cevapla
  • MAZLUM 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüce ALLAH, yaralı kuşa yardımcı olan bu kardeşimizden ,güzel yürekli ve merhametli insanlardan razi olsun. Yukarıda "bir vatandaş" ismiyle yorum yapan şahıs, sen hem bencil,hem korkak hemde oldukça cahil bir insansın. Jandarma ve polisimiz hem vicdanlı ve merhametli, hemde senden akıllıdırlar.Yaralı bir hayvana yardımcı olan bir kimseyi asla kaçakçı olarak suçlamazlar.
  • Esad 4 yıl önce Şikayet Et
    %100 Doğru
  • ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    sen yaralı insanlarıda yolda bırakırsın...yak bur keyf sigarası:)
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.