Sivas

Sivas'ta bulundu! Dünyada nadir görülüyor

14:39 18 Şubat 2020 6 Yorum Var
Sivas'ta bulundu! Dünyada nadir görülüyor

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde bulunan ve Dünyada nadir görülen sırt tipi travertenler, koruma altına alındı.



Sivas’ın Yıldızeli ilçesine 14 kilometre uzaklıkta bulunan Bakırcıoğlu köyündeki Bakırcıoğlu Höyüğü, içinde barındırdığı romatizmal ve cilt hastalıklarına iyi geldiği düşünülen kükürtlü sıcak suyu, mağaraları ve Dünyada nadir görülen sırt tipi traverten oluşumları nedeniyle koruma altına alındı.Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan potansiyel SİT alanlarına ilişkin ilan, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Sivas ili Yıldızeli Sınırları içerisinde bulunan 1. Derecede Doğal SİT Statüsünde olan Bakırcıoğlu Tabi Su Kaynağı ve Mağaralar 1. Derece Doğal SİT Alanının koruma statüsünün “ Nitelikli Doğal Koruma Alanı” olarak tescil edildi.

Ayrıca Sivas'ın Gemerek ilçesinde bulunan 2. Derece Doğal SİT Statüsünde olan Sızır Şelalesi; Kangal ilçesinde bulunan 2. Derece Doğal SİT Statüsünde olan Kangal Balıklı Kaplıca ve İmranlı ilçesinde bulunan İmranlı Baraj Gölü ve Çevresi ile Kızılırmak kaynağının doğduğu yer Öner Doğal SİT Alanı'da koruma altına alındığı duyuruldu.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • guest 4 yıl önce Şikayet Et
    2-Hemen bu tepenin 2 km aşağısında Yıldız Dağı'na yol vardır. Yol kenarında Yıldız dağından çıkan yıldız ırmağı bulunur ki yaz-kış dibinde yüzen balıkla görünür o kadar temiz ve berraktır. O yolun devamında Yıldız Dağı'na ulaşılır ve kayak imkanları açısından yeterli donanıma sahip hale getirilerek turizme kazandırılmış bir bölgedir. Orayı ziyaret edecekler bu 4 güzelliği farklılığı da görmüş olur. Hepsi yakın mesafelerde. Aynı zamanda köyden D100 yoluna çıkmak 5-6 km sürüyor. Ondan sonra da sıcak çermik yolunuzun üstünde. Kükürtlü kaplıcaları ile bir çok şifası vardır. Bilgilerinize. Allah'a emanet olun.
    Cevapla
  • guest 4 yıl önce Şikayet Et
    1-Karşıda görünen ağaçların olduğu kısım mağaradır. Bu köyün eski ismi delikkaya'dır ve adını o ağaçların olduğu yerdeki büyük kayanın zamanla su ile aşınıp delinmesinde kaynakla mağara oluşmasından dolayı bu adı almıştır. Tepede görünen su ise uyuz çermiği olarak adlandırılır.
    Cevapla
  • Sivastan 4 yıl önce Şikayet Et
    Her yer cennet kıymetini bilene..... Turkiye'min herkosesi! Yıldızeli 'nin bide derma suyu var super.
    Cevapla
  • adam 4 yıl önce Şikayet Et
    bir ay sonra kahvaltı salonları ile dolar burası. sonrası malum
    Cevapla
  • guest 4 yıl önce Şikayet Et
    Baya uzak yıllardır böyle burası. Kimse gidipte kahvaltı yapmaz orada.
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bundan her ilde var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.