Sivas

Su seviyesi düştü, kısıtlama sonrası akın ettiler!

15:15 05 Ocak 2021 18 Yorum Var
Su seviyesi düştü, kısıtlama sonrası akın ettiler!

Sivas'ta su seviyesinin düştüğü Kızılırmak'ta hafta sonu kısıtlaması sonrası balıkçıların akınına uğradı. Su seviyesinin düşmesiyle balıkların tutulması kolaylaşan nehirde amatör balıkçılar sabahın erken saatlerinde olta atıyor.

Sivas’ta su seviyesinin düşmesiyle balık avının arttığı Kızılırmak, hafta sonu kısıtlaması sonrası balıkçıların akınına uğradı.

İmranlı ilçesindeki Kızıldağ'ın güney yamaçlarından başlayıp; Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum ve Samsun illerinden geçerek Karadeniz'e dökülen 1355 kilometrelik mesafesi ile Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak, hafta sonu uygulanan kısıtlama sonrası amatör balıkçıların uğrak yeri oldu. Su seviyesinin düşmesiyle balıkların tutulması kolaylaşan nehirde amatör balıkçılar sabahın erken saatlerinde olta atıyor.

Tarihi Kesik Köprü yakınlarında bulunan alanda avlanan balıkçılar, tuttukları balıkların bir kısmını ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Balıkçılar, aynı zamanda koronavirüs nedeniyle kent merkezindeki yoğunluktan kaçarak temiz hava almanın keyfini yaşıyor.

Geçen haftaki 3 günlük kısıtlama ile evde çok bunaldıklarını belirten balıkçılar, kısıtlama sonrası ilk fırsatta Kızılırmak kenarına geldiklerini söyledi.

YORUMLAR

18 Yorum Var
  • sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    bütün yorumlar haklı sivas ın yamyamları bunlar balıkçı değiller tırıvırı ile balık avlanmazzzz
    Cevapla
  • malatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    tırıvırı kullanan balıkçı değildir.. balıkçı olan tırıvırı kullanmaz.. haber içindeki balıkçılar kelimesini fırsatçılar olarak değişin lütfen...
    Cevapla
  • Miralda 3 yıl önce Şikayet Et
    Tırıvırı yapmayın
    Cevapla
  • Süleymanoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçı AKBABALAR hemen üşüşmüşler....ellerinde tırıvırılarla...yazıklar olsun....kurutun dereleri gölleride torunlarınıza balık yerine ancak o kasıla kasıla çekindiğiniz fotoğrafları gösterirsiniz...
    Cevapla
  • Ülkem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bune sevinelimmi yani kuraklık var nehirde su çekilmiş veya azalmış bazıları dua yerine eğlence peşinde allah sonumuzu hayır etsin rabbim bol rahmet göndersin inşallah amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.