Sivas

Kadın kuaförlüğünü bıraktı, erkekleri tıraş ediyor!

07:08 09 Mart 2021 12 Yorum Var
Kadın kuaförlüğünü bıraktı, erkekleri tıraş ediyor!

Sivas'ta erkek kuaförlüğü yapan Büşra Genç (20), el becerisiyle müşterilerinin takdirini topluyor. Kadın kuaförlüğünü bırakıp, erkekleri tıraş etmeye başlayan Genç, kentte mesleğinin en iyisi olmayı hedefliyor.

Kent merkezindeki Sularbaşı Mahallesi Afyon Sokak'ta bulunan erkek kuaföründe kasiyer olarak çalışmaya başlayan Büşra Genç, saç ve sakal kesimi yapan ustalarını izlemeye başladı. Daha önce 4 yıl kadın kuaförlüğü yapan ve erkek tıraşını da denemek isteyen Genç, iş yeri sahibi Erdem Özkan'a bu talebinden bahsetti. Özkan'ın olumlu cevap vermesi üzerine Genç, zamanla erkeklerin saç kesim modellerini öğrenmeye başladı. Genç, yaklaşık 4 ayda erkek saç kesimini öğrenerek, çalışmaya başladı. Kısa zamanda diğer çalışanların ve müşterilerin takdirini toplayan Genç, kentin tek kadın erkek kuaförü olduğunu söyledi.  

'KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM'

Büşra Genç, zamanla çok daha da iyi erkek kuaförü olacağını belirterek, "Erkek kuaföründe çalışmak, kadın kuaföründe çalışmaktan daha kolay. Çünkü kadın kuaföründe işlemlerimiz daha uzun sürüyor. Bunun yanında randevu sistemiyle çalışıyoruz. Kadınlarda aksaklık yaşanabiliyordu ama erkeklerde böyle bir şey olmadığını fark ettim. Herkes tam saatinde geliyor. Müşterilerimizle alakalı hiçbir sorun yaşamıyoruz. Kendimi çok iyi hissediyorum. Kimseden kötü bir tepki almadım, bu da beni mutlu ediyor. İlk başta burada kasiyerlik yapıyordum. İzledikçe hoşuma gitmeye başladı. Denemeye başladıktan sonra da yapabileceğime inandım" dedi. 

Aldığı hizmetten çok memnun kalan müşterilerden Orhan Kars (22) da "Daha önce hiç kadın kuaförle karşılaşmadım ancak bu işe bir kadının elinin daha yatkın olduğunu düşünüyorum. Denemek istedim ve çok da memnun kaldım. Gayet temiz ve düzenli çalışıyor. İlk geldiğimde şaşırdım tabi ama böyle şeyler görmek güzel. Herkese tavsiye ederim, gönül rahatlığıyla gelebilirler" diye konuştu.

YORUMLAR

12 Yorum Var
  • Vatandaş C* 3 yıl önce Şikayet Et
    CEHENNEM de YER KALMAYACAK ANLAŞILDI... Her şey 3 kuruş fazla kazanmak için yazık acıdım yani...
    Cevapla
  • Pantürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kocasına hizmet etse ezilen kadın olurdu, elin heriflerine hizmet edince kendi ayakları üstünde duran kadın oluyor. Millete dayatılan fikirler korkunç...
    Cevapla
  • VANLI 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç iyi yapmamışsın HARAMDIR BE
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Erkeğe de haram
    İlk beğenen sen ol
  • Yasin Duran 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların kalbi temiz, bu durumu kabullenemeyenlerin ki temiz değil, ondan sonra siz kadınların çalışmasına karşısı diyorlar, bunlar fantezi peşindeler, maalesef..
    Cevapla
  • millet 3 yıl önce Şikayet Et
    zoru neymis...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.