Sivas

Kuş dile geldi, İsrail’e tepki gösterdi!

13:14 14 Mayıs 2021 3 Yorum Var
Kuş dile geldi, İsrail’e tepki gösterdi!

Sivas’ta, japon isimli muhabbet kuşu adeta dile gelerek İşgalci İsrail’e, “Şerefsiz İsrail, Katil İsrail” diyerek tepki gösterdi

Sivas'ta yaşayan hayvan sever Ömer Bayrak, pandemi sürecinde Tepeli cinsi muhabbet kuşu alarak beslemeye başladı. Bayrak, adeta bir Sivaspor taraftarı gibi yetiştirdiği kuşa 'Japon' ismini verdi. Vaktinin çoğunu çok sevdiği kuşuyla geçiren Bayrak, yaklaşık 5 ay gibi kısa bir sürede kuşa yaklaşık 50 kelime öğretti.  Daha önceleri 'Kırmızı beyaz şampiyon Sivas', 'Sivaslıyız gardaş' gibi kelimeleri söyleyerek görenlerin hayrete düşüren kuş, bu seferde İsrail’in Filistinli Müslümanlara yaptığı zulme “Şerefsiz İsrail, katil İsrail” diyerek tepki gösterdi.

“ALDIĞIMDA BİR AYLIKTI”

Ömer Bayrak, kuşunun 6 ayda konuşmayı öğrendiğini belirterek, “Pandemi döneminde eşimle beraber kuşumuzla ilgileniyoruz. Halk dilinde japonez, tepeli  olarak biliniyor.  Ben bunu aldığım zaman bana dediler ki yerli kuş al sen bunu konuşturamazsın dediler. Ben bunu aldığımda 1 aylıktı 5-6 ay içersin de konuşmaya başladı. Daha önce geldiğinizde kahrolsun PKK, kırmızı beyaz Sivas spor, cici kuş, babacık diyordu. Şimdi nereden baksan yaklaşık 50-60 tane kelime biliyor” dedi.

“İKİ GÜNDE ÖĞRETTİM”

Bayrak, kahrolsun İsrail, şerefsiz İsrail sloganlarını iki günde kuşuna öğrettiğini ifade ederek, “En son meydana gelen İsrail’in yaptığı zulme tepkisiz kalmadık bizde kuşumuzu destekledik. 14 bin kilometre uzaklıkta Güney Amerika’nın Şili takımından Filistin’de ki kardeşlerimize destek geldi. Bende kayıtsız kalmamak amacıyla muhabbet kuşum yiğidoya kahrolsun İsrail, Şerefsiz İsrail kelimesini 2 gün içersin de öğrettim. Allah Filistin’de ki kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Ben Amerika’dan ve diğer Avrupa Devletlerinden de aynı tepkiyi göstermelerini istiyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • ademoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    bir kuş israili kınıyorda bir çok müslüman liderler kuş kadar cesaretli olamıyorlar
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • İsraileBoykot 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm yahudi mallarına boykot yapıyoruz sizde katılın zincire tüm tanıdıklarınızı davet edin onun yerini yerli malları tercih edin artık yerli olmayan hiçbir ürün yok bugün israili eleştirip yerden yere vurduğu halde onların mallarını alarak destek vermesi ben size ne kadar hakaret etsemde sizi destekliyorum anlamı taşır.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah’ın yarattığı kuş kadar olamayan sözde müslümanlar utanmışlarmı acaba?
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.