Sivas

Sivas’ın Pusat köyü büyülüyor, gelen arsa satın almak istiyor

13:24 01 Mart 2022 7 Yorum Var
Sivas’ın Pusat köyü büyülüyor, gelen arsa satın almak istiyor

Sivas’ın Pusat köyüne gelenler muhtardan satın almak için arsa istiyor. Villa kentleri andıran köy kışın baraj manzarası ve görüntüsüyle adeta büyülüyor.

Hafik ilçesinde uzaklığı 17 kilometre olan Pusat köyü, yazın ayrı kışın ayrı bir güzel. Pusat ve Özen köyleri arasında yapılan Pusat-Özen Barajı 2009 yılından itibaren su tutmaya başladı. Barajın su tutması ile birlikte Pusat köyü sular altında kaldı. Köy hakim bir tepeye taşınarak yeniden kuruldu. Köyün aşağısında kalan baraj köye müthiş bir manzara katarak tatil köylerini aratmadı. Köy muhtarı Ali Danagöz, köye gelen vatandaşların hayran kaldıklarını, kendisinden ev yeri için arsa istediklerini söyledi.

Sivas’ın Pusat köyü büyülüyor, gelen arsa satın almak istiyor

KÖY NÜFUSU KIŞIN 20 YAZIN 500

Köy Muhtarı Ali Danagöz, köy nüfusunun kışın 20 yazın iste 500’e çıktığını belirterek, “Bizim köyümüz yeni olduğu için planlı, projeli. Kuramızı çektik herkes arsasını belirledi, kendi kafasına göre güzelce binasını yaptı. Baraj manzaralı, gelenler hayran kalıyor. Hatta gelenler muhtarım bize de bir ev yeri verinde bizde burada ev yapalım diyorlar. Tatil köyü gibi ekme yok, biçme yok. Evlerimiz önünde bahçemiz var, onların yeşilliği de bize yetiyor. Domates, biber, maydanoz gibi şeyler yapıyoruz. Kışın böyle manzarası var, yazın da her taraf yemyeşil oluyor çiçek kokusuyla çok güzel oluyor. Kışın 15-20 nüfus anca oluyor, yazın 300-500 nüfus oluyor. Kışın İstanbul’a gidiyorlar. Yazın tatil için geliyorlar oturuyorlar, güzün soba yakmamak için gidiyorlar” dedi.

Sivas’ın Pusat köyü büyülüyor, gelen arsa satın almak istiyor

Sivas’ın Pusat köyü büyülüyor, gelen arsa satın almak istiyor

Sivas’ın Pusat köyü büyülüyor, gelen arsa satın almak istiyor

 

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Bhrçicekleri 2 yıl önce Şikayet Et
    Reklam
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Pirepürtlü ceymis 2 yıl önce Şikayet Et
    Pusat köyü çok güzel bir köy tatil köyü olarak taşınmak isteyenler için paha biçilemez güzellikte
    Cevapla
  • Nurullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Sivas dişinda yaşıyor olmanız memeleketinizi bu şekil de yorum yapmanıza neden olmasın Nere de kalmış kışın ve yaz aylarının eskisi gibi olduğu. Zamanın dan sonra kar yağar o da eskisi gibi yağmaz. Nemeleketim güzel yazı da yaz kışı da kış öyle memeleketi bir takım sebebler dolayısıyla bırakıp gitmiş insanların bu şekil de yorum yaparak kötülemesine kimse müsade etmez. Beğenmiyor iseniz fizan orada orada yaşayın
    Cevapla
  • Çiftci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir sivaslı istanbula gelmiş diger sivaslı sormuş memlekette ne var neyo diye sordukdan sonra havalar nasıl demiş 300 gündür ordayı ben gelirken yaz gelecek diyorlardı benden sonra geldiyse bilmiyorum demiş kalmış zaten senenin bitmesine 65 gün yaz gelse ne olur gelmese ne olur.
    Cevapla
  • Abdullah Gazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan benim memleketimde iş az yoksa on tane istanbula değişmem istanbul'dan geldiğimde yüzüm bembeyazdı şimdi yüzümden kan damlıyor
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sivas kiş ve soguk havasi ile guzeldir
  • çeşit 2 yıl önce Şikayet Et
    yazın 15 gün için oraya betonu ve parayı dökmüşler. kışın kismeler yohiken nedek koyü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.