Sivas

İsmi mahalleye verildi! 600 yıllık yalnız ev gizemini hala koruyor

13:39 30 Ağustos 2022 7 Yorum Var
İsmi mahalleye verildi! 600 yıllık yalnız ev gizemini hala koruyor

Sivas’ın Gürün ilçesinde hakim bir tepede bulunan ve 600 yıldır gizemini koruyan BurçEvi görenlerin dikkatini çekiyor. Halk tarafından içinde mezar olduğu düşünülen gizemli evin ismi de ayrıca mahalleye verildi.

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan mahalleye adını veren BurçEvi görenlerin dikkatini çekiyor. Hakim bir tepede bulunan 600 yıllık olduğu düşünülen tarihi yapı ne zaman ve kimler tarafından yapıldığı ise bilinmiyor. Tarih severlerin merak konusu haline gelen yapının halk tarafından içinde bir mezar olduğu düşünülüyor. Defineciler tarafından tahrip edilmesine rağmen yapının bir kısmı ayakta duruyor. Mahalle Muhtarı Sungur Koca, yapının incelenmesini istedi.

“DEFİNECİLERDEN BIKAN MAHALLELİ YARDIM BEKLİYOR”

Burç evi mahalle Muhtarı Sungur Koca, bu yapının daha iyi korunması için yetkililerden yardım beklediklerini söyleyerek, “Burç Evi Kalesi mahallemizin bir simgesi ve adını aldığı yerdir. Bu kale bin 400’lü yıllar da yapılmış ve zamanla aşınmış, defineciler tarafından tahrip edilmiş ama hala büyük bir kısmı ayaktadır. Daha iyi korunması için yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

DÖRT BİR YANI GİZEMLİ YAPILARLA DOLU

Koca, Burç Evi Kalesinin gizeminin araştırılmasını istediklerini belirterek, “Gürün ilçesinin tanıtımı için güzel olur. Gezinti açısından güzel bir yer. Yüksek bir tepede Gürün’ü ayaklarınızın altında görebilirsiniz. Buranın yabancı turistler tarafından gezilmesini arzuluyoruz. Gürün’ün dört bir köşesinde gizemli yapılar var. Buranın daha iyi incelenip gizeminin araştırılmasını istiyoruz” şekline konuştu.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • herhangi biri 1 yıl önce Şikayet Et
    adamın derdi yabancı turist gelsin görsün yani gelsinler de kazıklayalım turisti, köşe olalım.yediden yetmişe yatırımcı girişimci dolmuş memleket,
    Cevapla
  • mehmet karataş 1 yıl önce Şikayet Et
    zamanın sapkın şeyhül şeytanlarından biri belkide kabe benzeri bir tapınak yapmıştır orta asya'da aynı şekilde tepelere tümsek şeklinde yığılmış taşların etrafında dönerek ibadet yapıyorlar
    Cevapla
  • Turan Altay 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun alti komple sehir, Ground Penetrating Radar ile ne var ne yok anlasilir
    Cevapla
  • Misafir0815 1 yıl önce Şikayet Et
    Restore edilsin, taslari kenarda duruyor zaten.
    Cevapla
  • Ofy 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim de mebsubu oldugum Gıdırlar tarafından inşa edildiği tahmin ediliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.