Sivas

Felç hastaları bu suya akın ediyor

11:41 27 Eylül 2022 4 Yorum Var
Felç hastaları bu suya akın ediyor

Sivas'a bağlı Çeltek köyünde bulunan ve şifalı olduğu düşünülen suyun felçli hastaları iyileştirdiği düşünülüyor.

Sivas merkeze 33 kilometre uzaklıkta bulunan Çeltek köyünde Horasan erenlerinden olduğu düşünülen Çeltek Baba Türbesi ve Çeltek Baba Şifa Hamamının şifalı olduğuna inanılıyor. Yer altından gelen suyun felçli hastaları iyileştirdiği düşünülüyor.

Çeltek Baba Türbesinin ziyaretçisi Ayfer Esen, kendisinin uyku rahatsızlığı olduğunu ve burada şifa bulduğunu belirterek, “Bu suyun şifalı olduğu söylendiği için buraya geldim. Bu benim 3’üncü gelişim. Şükürler olsun ki baya şifasını gördüm. Burası bana çok iyi geldi. Ben sürekli uyuyordum, aşırı halsizlik vardı bende” dedi. Esen, komşusunun da felç hastası olduğunu ifade edip, “Benim komşum felç geçirmişti. Buraya geldikten sonra baya düzelmeler oldu. Durumu baya kötüydü ama buraya gelince düzeldi” diye konuştu.

“Çevre illerden sık sık ziyarete geliyorlar”

Köy sakinlerinden Sezai Develi, Çeltek Baba Türbesine yoğun ilgi gösterildiğini vurgulayarak, “Buraya gelip abdest alıyorlar, duş alıyorlar, adından yukarı da bulunan türbeyi ziyaret ediyorlar. Buranın suyu çok soğuk ve güzel bir sudur. Buraya çevre illerden sık sık ziyarete geliyorlar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • elaziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah şifa verirse su vesile olur ! Bi dıkıntı yok!
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntı bu tip düşünenler.İnananlara zarar veren bu tip şeylere senin gibi duyarsız kalanlar.
    İlk beğenen sen ol
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah akil fikir versin ne diyelim
    Cevapla
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    allah şifa versin. Dert verıp derman aratmasın diyebilirsin.
  • VatandaŞŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşayanlar anlatıyorsa vardır hikmeti
    Cevapla
  • Murat76 1 yıl önce Şikayet Et
    Felç hastalığı beyinde hücrelerin ölmesi sonucu ortaya çıkan bir hastalık olup, beyin hücreleri çoğalma kabiliyeti olmayan hücrelerdir, yani giden geri gelmez. Ancak etraftaki bazı hücreler ölen hücrelerin görevini bazen bir miktar üstlenebilir, ama tamamen iyileşme olmaz. Şifalı su olmaz demiyorum, içeriğinden dolayı bazı hastalıklara şifa olabilir ama felç hastalarını iyileştiriyor demenin, ölüyü diriltiyor demekten farkı yok. Konu şarlatanlığa, suistimale açık bir konu, bu konuda bilgisi olmayan, hasta ve hasta yakınları kandırılmamaya dikkat etsinler.
    Cevapla
  • aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim dilerse oluyu de diriltir ancak suistimale cok acik birsey oldugu icin her duyulana gorulene hemen inanmamak lazim
    İlk beğenen sen ol
  • Hatıce 1 yıl önce Şikayet Et
    Bır yakınım bır baska turbeye felclı olarak kucakta gıttı turbeden yuruyerek cıktı...Senı yoktan var eden Allah dılerse olmus hucreyıde canlandırır......Orada yatan zata saglıgında Allah boyle bır ımkan vermıstır devamda edıyordur...Velılerın vefatı bızmkıne benzemez.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.