Sivas

Sivas'taki bu kavşak vatandaşların korkulu rüyası oldu: Adı bile söylenmiyor

15:11 08 Ekim 2022
Sivas'taki bu kavşak vatandaşların korkulu rüyası oldu: Adı bile söylenmiyor

Sivas'ta Çiçekli, Battalgazi ve Kırıkseten caddelerinin kesiştiği Çiçekli Kavşağı, sıkça yaşanan kazalar nedeniyle mahallelinin korkulu rüyası oldu.

Sivas Kırıkseten, Çiçekli ve Battalgazi caddelerinin kesiştiği kavşak, neredeyse her gün meydana gelen kazalar nedeniyle mahallenin korkulu rüyası oldu. Caddelerin kesiştiği noktada önlemlerin yetersiz olmasından yakınan vatandaşlar bir an önce önlem alınmasını istiyor. Mahalle sakini Turhan Doymuş, "2 günde bir kaza oluyor. Bunu biz muhtarlığa bildirdik” şeklinde konuştu.

Sivas kavşak

"BURADA 2 GÜNDE BİR KAZA OLUYOR"

Mahalle esnaflarından Turgay Karagöz, bu caddenin artık kaza kavşağı olarak bilindiğini belirterek, “5 yıldır burada esnafım. Burada 2 günde bir kaza oluyor. Burada herhangi bir kasis yok, insanlar mağdur oluyor. Burada 100 metre ileride okulda var. Buranın 4 yolun kesişimi olması, şoförlerin dikkatsizliği kazalara sebebiyet verebiliyor. Burada sadece bir tane kasis var ancak o da engel bile değil araçlara. Geçenlerde kaza oldu yine park halinde ki araca çarptılar. Bizde burada esnafız korkuyoruz. Herhangi bir kazada bizim dükkânımıza da maddi hasar veya canımıza zarar vermesinden korkuyoruz. Buraya kasis veya trafik lambası yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sivas kavşak

"BURASI ÇİÇEKLİ KAVŞAĞI AMA KAZA KAVŞAĞI OLARAK BİLİNİYOR"

Mahalle sakinlerinden Turhan Doymuş, ölümlü bir kazanın olmasından korktuklarını belirterek, "Burası çiçekli kavşağı olarak geçiyor. Burada ki hadise şu; tahliye yoldan gelen araçlar kasis veya başka bir önlem olmadığı için süratli geliyor ve ana yoldan gelen araçlar ile kaza yapıyor. Ana yolda kasis var ancak hiçbir işe yaramıyor. Geçen günlerde burada arkadaşlarla beraber otururken kaza olup olmayacağına dair tahminde bulunduk ve o gün 2 tane kaza oldu. Burada artık yaralanmalı kazalar oluyor. Bizim korkumuz burada ölümlü kaza olması. Buraya artık bir çözüm bulmaları lazım. O kadar çok ağır hasarlı kazalar oluyor ki bunlar büyük kayıp. Burası çiçekli kavşak ama kaza kavşağı olarak biliniyor. Aslında çok basit bir çözümü var. Tahliye yoluna 2 tane kasis konması. 2 günde bir rahat kaza oluyor” şeklinde ifade etti.

Sivas kavşak

Sivas kavşak

Sivas kavşak

Sivas kavşak

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.